bezár
 

irodalom

2021. 08. 20.
OGM fotónapló – 2021. július
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Attól, hogy kiabálsz, még nem lesz igazad, aranyapám, kiabálta egy őszes férfi a keszthelyi móló töltésén, félúton a kikötő felé. Egy ott horgászó kamaszfiúval vitatkozott, aki megunta, hogy a férfi a feje mellett dobálja be az egészben megszáradt zsömléket a hattyúknak. 

Tanulmányjelleggel léptem a két főszereplő közé, de tudatosan csak a fiúhoz beszéltem, aki már behúzta a szerelékét és dühösen pakolni kezdett. Unod? Már nagyon. Látom, hogy üres a szákod. Ha már indulsz, javaslom a túloldalt, ott egy fickónál három dévért is láttam. Az ősz fazon eddig bírta, hogy ignoráltuk. Talán zavarok?! Nem bánod, kérdeztem a sráctól, aki kíváncsian biccentett. Uram, van az ön zsebében mobiltelefon, vagy egyéb elektronikus eszköz, kérdeztem. Nincs! Megörültem, és egy határozott mozdulattal a békanyálas vízbe löktem. Rövid kapálózás után felállt a térdig érő vízben, a hattyúk fújni kezdtek rá, a hátunk mögött tapsoló emberektől nem hallottuk, emberünk mit suttog maga elé. A vízben indult a part felé, nem láttuk többet. Tehát dévérek? Igen, még frissnek tűntek. A fiú megköszönte, majd vigyorogva költözött át a töltés nyugati oldalára.*

Közvetlenül ez után készítettem ezt a fotót, mondjuk a világbéke jegyében. Legyen világbéke.

*A fenti történések közül semmi sem történt meg, így a szereplőknek sem esett baja. Idei balatoni kalandjaimat lezárva hazafelé, a vonaton jegyzeteltem le. Zötyögő egy oldal, más el sem tudná olvasni. A fotó a lényeg. Szeretem ezt a fotót.

világbéke

nyomtat

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

A Gyász, hagyaték és túlélet József Attilánál alcímet viselő könyv a Kortárs Kiadó gondozásában látott napvilágot
Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés