bezár
 

art&design

2022. 02. 16.
Balázs János munkáiból látható kiállítás Brüsszelben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balázs János munkáiból látható kiállítás Brüsszelben A Liszt Intézet brüsszeli kulturális központja Balázs János (1905-1977) festőművész munkáin keresztül mutatja be a roma kultúrát, annak gyökereit és hagyományait - közölte Burányi Adrienne, a brüsszeli magyar kulturális központ igazgatója kedden.

Burányi Adrienne az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy A világ a barlangom című brüsszeli kiállításon a világtól elvonulva élő, gazdag irodalmi ismeretekkel rendelkező művésznek a roma festészet és költészet alapkövét jelentő alkotásait ismerheti meg a közönség.

Felidézte, hogy a vibráló színeket és archaikus formákat alkalmazó művész egyedülálló életutat járt be, 63 évesen kezdett el festeni, alkotói korszaka 8 év volt. Ez idő alatt azonban több mint 300 festményt készített és két verseskötete jelent meg.

"A cigány mesék misztikus világát és a valóság elemeit ötvöző szürreális festmények a René Magritte belga származású festő Belgiumában, a szürrealizmus bölcsőjében igazi kuriózumnak számítanak" - fogalmazott.

A kiállítás március 8-ig tekinthető meg, a záróeseményen a művész költészete is középpontba kerül - tette hozzá Burányi Adrienne.

 

A világ a barlangom

A kiállítás február 15-től március 8-ig tekinthető meg a brüsszeli Liszt Intézetben.

10 Treurenberrg, 1000 Brussels

További információk itt találhatók az eseményről.

kép: culture.hu/hu/brussels

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés