bezár
 

zene

2018. 07. 13.
Vacsoraopera a Pesti Dunapark Kávéházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vacsoraopera a Pesti Dunapark Kávéházban Vacsoraopera keretében láthatja a közönség Gaetano Donizetti Rita című daljátékát péntek este a Pesti Dunapark Kávéházban.

A vacsoraopera műfajának Londonban komoly hagyománya van, míg Magyarországon még ismeretlen dolog - hívta fel a figyelmet Dénes Viktor színész, az előadás rendezője az M1 aktuális csatorna pénteki adásában. 

Klasszikus kedvencek 2018.

Mint mondta, vacsoraszínházi előadást már többet tartottak Magyarországon, de egy komplett zeneművet még soha nem adtak elő ilyen formában.

Hozzátette: a mű helyszínének kiválasztásában szerepet játszott, hogy a cselekmény maga is egy fogadóban zajlik, így esett a választásuk az elegáns Dunapark Kávéházra, ahol a közönség nem csak az előadás nézője, de résztvevője is lesz. A vacsora illeszkedik az előadáshoz, így olaszos menüvel várják a közönséget.

Donizetti operáját 1860-ban mutatták be, fő témája a férfi-női viszonyok és nemi szerepek kérdése. A magyarul hallható opera nyelvezetét aktualizálták, de a történet esetében erre egyáltalán nem volt szükség - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy manapság ugyanúgy probléma a családon, illetve párkapcsolaton belüli erőszak mint régen. 

A történet főhőse Rita, a fogadós asszony, akinek egyszer csak megjelenik halottnak hitt férje, Gasparo, miközben már egy új házasságban él Beppével - mondta Dénes Viktor. 

Az előadáson fellép Szigeti Karina, Ódor Botond és Najbauer Lóránt.

nyomtat

További írások a rovatból

A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
Kirándulás a kintből a bentbe az Arcus Temporum Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Szendi Nóra: Természetes lustaság, Pesti Kalligram, 2018
Radu Jude: Bánom is én, ha elítél az utókor
irodalom

Helyzetjel: Terepszemle 2. Helyzetjel: Terepszemle 2.
Út Lyukóból


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés