bezár
 

film

2011. 05. 26.
hangyaPASS#01 Vol. 2.: Enter the Void - Gaspar Noé a Vörösmartyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 27-én, péntek este egy időben vetítik az ország tizenöt városában Gaspar Noé, a világhírű argentin filmrendező Enter The Void című filmdrámáját. A Cannes-ban bemutatott film rendezője a magyarhangya közösségi filmforgalmazó mozgalom szervezésében látogat Magyarországra.
18 órától 19.30-ig Gaspar Noé látogatása alkalmából az újságírók, bloggerek, fotósok és TV stábok számára nyílik sajtószoba a Vörösmarty mozi nagytermében, az ezen való részvétel előzetes regisztrációgoz kötött. 

20 órakor kezdődik az est nyilvános része a Vörösmartyban, melyre minden filmszerető érdeklődőt szeretettel várnak : Gaspar Noé és az est házigazdája felvezetik a programot (előzetes szavazás, videoklipek), és sor kerül az Enter the Void című film vetítésére is. A film megtekinthető hangyaPASS#01 birtokában, illetve 800 forintos egyedi jeggyel.
Enter The Void
Az Enter the Void 2009-es francia, német és olasz dráma 161 percben, rendezője Gaspar Noé, főszereplői Nathaniel Brown (Oscar) és Paz de la Huerta (Linda). Cannes-ban a Hivatalos versenyprogramban szerepelt a film. 

"Miután a kábítószerben utazó kamaszt meggyilkolják, szellemként visszatér, hogy vigyázzon nővérére. A Japánban már egy ideje kallódó, majd dílerként állást találó Oscar a hugának üzen, hogy már van elég pénze ahoz, hogy kiköltözzön hozzá Japánba, és együtt éljen vele. A történet folyamán ezt a testvérpárt látjuk, és lehetünk titkos harmadikok az intim pillanataikban.(18)

A film megtekintése után a Merlin Színházba invitálják a közönséget, ahol a DJ-k külön a film inspirálta szettel készülnek, a Merlin Színház Voiddá alakításáról pedig a VJ Centrum gondoskodik.
Enter The Void - remix verseny
Előzetesen a film témáját feldolgozó remixversenyt hirdettek, melyek díjátadójára 24:00 – 00:20ig kerül sor, szintén a Merlin Színházban.

A remixverseny zsűrije:
Gaspar Noé / Irréversible, Enter the Void /
Pálfi György / Hukkle, Taxidermia /
Szabó Simon / Papírrepülők /
Laki L. László / Cinetrip /

A győztes a díjat – ami egy franciaországi utazás az Unifrance jóvoltából – Gaspar Noétól, az zsűri elnökétől személyesen veheti át a Merlin Színház kávézójában. A nyertes VJ –k reggelig szolgáltatnak vizuált a meghívott DJ-k alá:

Dublic /Future Music/ - special techno set
Tmx /Kollektiva/
Subotage /NVC/
Tolo /LavaLava/

A belépő hangyaPASS tulajdonosoknak: 500,- Ft, ennek hiányában 1000,- Ft.

A hangyaPASS#01 további filmjeiről a prae.hu-n is lehet tájékozódni, de a magyarhangya mozgalom honlapját és facebook oldalát is érdemes figyelemmel kísérni!






nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés