bezár
 

film

2011. 09. 22.
Caine, Markovics és Gus Van Sant csütörtökön a Jameson CineFesten
Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. szeptember 17-25.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Caine, Markovics és Gus Van Sant csütörtökön a Jameson CineFesten A szerdai napon teltház előtt zajlott le mind Adrian Sitaru Legjobb szándék című locarnói díjnyertes filmjének, mind pedig a német hattyúnak titulált A láthatatlan nőnek (Die Unsichtbare) a magyarországi premierje. A csütörtöki nap (is) több nagyágyút tartogat!
Elsőként, csütörtök este hattól, Karl Markovics Lélegzését (Atmen). Ez Ausztria Oscar-jelöltje, és megnyerte a Szarajevói Filmfesztivál fődíját. Este nyolctól jön Gus Van Santtól a Restless - A nyugtalanság kora, egyidőben az amerikai premierrel, Magyarországon moziban csak a Jameson CineFesten. Tíztől pedig Sir Michael Caine, hogy - ezúttal egy lepukkant londoni lakótelepen - leszámoljon barátja gyilkosaival a Harry Brownban. (A dögös brit versenyfilmről szóló írásunk itt olvasható a prae.hu portálon!)

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/pzUKbPAynxU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A premierfilmek mellett kedden és szerdán sokan voltak kíváncsiak két klasszikusra is: előbb Cocteau Orfeuszát, majd Truffaut Családi fészkét nézhette meg 20-án és 21-én kristálytiszta DCI képminőségben a Jameson CineFest közönsége. A két filmet a Europe's Finest bemutatójának keretében vetítette a PORT.hu CineClasssics.

www.cinefest.hu


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Magnus von Horn: SWEAT
Badits Ákos: Űrpiknik
Portré a lángoló fiatal lányról
Kocsis Ágnes: Éden

Más művészeti ágakról

art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés