bezár
 

film

2011. 09. 22.
Caine, Markovics és Gus Van Sant csütörtökön a Jameson CineFesten
Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, 2011. szeptember 17-25.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szerdai napon teltház előtt zajlott le mind Adrian Sitaru Legjobb szándék című locarnói díjnyertes filmjének, mind pedig a német hattyúnak titulált A láthatatlan nőnek (Die Unsichtbare) a magyarországi premierje. A csütörtöki nap (is) több nagyágyút tartogat!
Elsőként, csütörtök este hattól, Karl Markovics Lélegzését (Atmen). Ez Ausztria Oscar-jelöltje, és megnyerte a Szarajevói Filmfesztivál fődíját. Este nyolctól jön Gus Van Santtól a Restless - A nyugtalanság kora, egyidőben az amerikai premierrel, Magyarországon moziban csak a Jameson CineFesten. Tíztől pedig Sir Michael Caine, hogy - ezúttal egy lepukkant londoni lakótelepen - leszámoljon barátja gyilkosaival a Harry Brownban. (A dögös brit versenyfilmről szóló írásunk itt olvasható a prae.hu portálon!)

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/pzUKbPAynxU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A premierfilmek mellett kedden és szerdán sokan voltak kíváncsiak két klasszikusra is: előbb Cocteau Orfeuszát, majd Truffaut Családi fészkét nézhette meg 20-án és 21-én kristálytiszta DCI képminőségben a Jameson CineFest közönsége. A két filmet a Europe's Finest bemutatójának keretében vetítette a PORT.hu CineClasssics.

www.cinefest.hu


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés