bezár
 

építészet

2011. 11. 14.
Jelöld meg az év tájépítészét!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult az evtajepitesze.hu. Az oldalt azzal a céllal hozták létre, hogy hivatalos kommunikációs felülete legyen az általuk alapított Év Tájépítésze-, és Év Junior Tájépítésze-díjaknak.
Elindult az evtajepitesze.hu. Az oldalt azzal a céllal hozták létre, hogy hivatalos kommunikációs felülete legyen az általuk alapított Év Tájépítésze-, és Év Junior Tájépítésze-díjaknak. Az Év Tájépítésze-díj menüpontban a lap alján található űrlap kitöltésével bármely természetes személy vagy szervezet jelölést tehet (anoním módon) a 2012-es év tájépítészére. Az elektronikus űrlapon legalább a jelölt nevét és egy rövid indoklást kérünk. Jelölni 2011. november 30. 24:00 óráig lehet. A jelölési folyamat végén a felkért szakmai zsűri tekinti át, rendszerezi és szűri a jelöléseket, majd ezek alapján kéri fel egyénileg a jelölteket a megmérettetésen történő indulásra.

A zsűri által legjobbnak ítélt 5 pályázó egy Kiss Zsombor Krisztián formatervező által létrehozott egyedi díjban és oklevélben részesül, a közülük kiválasztott Év Tájépítésze pedig 1.000.000 Ft jutalmat vihet haza.

A 2012-es díjat áprilisban, a Tájépítészet Hónapján rendezett gálaműsor keretében adják át. A zsűri 2012-es elnöke Kecskésné Szabó Ildikó[1] tájépítész lesz, aki 2011-ben Ormos Imre-emlékéremben részesült. A zsűriben többek között helyet kapott Nigel Thorne[2], az Európai Tájépítész Szövetség (EFLA) jelenlegi elnöke, a Nemzetközi Tájépítész Szövetség (IFLA) európai alelnöke is. A zsűri 9 tagú, az elnökön kívül az EFLA, a MÉSZ, a MÖFÖSZ, a MAKEOSZ, a BCE Tájépítészeti Kar, és a három díjalapító (a MÉK-TKT, az MTSZ és a SEMMELROCK) delegáltja fogja alkotni.


Tájépítész hallgatóknak és tájépítész végzettségű pályakezdőknek meghirdették az Év Junior Tájépítésze pályázatot. A pályázók az Év Junior Tájépítésze menüpontban kitölthető regisztrációs űrlap segítségével regisztrálhatnak a 2012-es pályázatra, amelynek feltöltési határideje 2012. február 20. 24:00 óra. A pályázatokban Somlóvásárhely település területén egy 3,5 hektáros új rendezvény és vásártérre kell javaslatot tenni ötletpályázati szinten kidolgozva. Somlóvásárhely a 2010. október 4.-i vörösiszap sújtotta települések egyike. A junior pályamunkákat a települési önkormányzatnak ajánlják fel továbbgondolásra, ezzel is erősítve a szakmai társadalmi felelősségvállalást. Az Év junior Tájépítésze 200.000 Ft-os értékű tárgyjutalomban részesül.
nyomtat

Szerzők

-- Árvai András --


További írások a rovatból

építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés