bezár
 

film

2011. 11. 22.
I. Green – Go Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál a Toldiban
2011. december 3. - Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Green – Go névre keresztelt nemzetközi rövidfilmes pályázat záró eseményének ad otthont a budapesti Toldi mozi 2011. december 3-án. Az egész napos programot kínáló eseményre nem csak a természetvédelem és filmművészet iránt érdeklődőket várják, számítanak az elszánt természetrombolókra és mozi-kerülőkre is! Alább olvasható az esemény beharangozója.
Lesz egy nap, mikor kicsik és nagyok, pártolók és pártatlanok közös véleményt formálhatnak, mikor eddig nem ismert vélemények jelennek meg a filmvásznon. A hazai és nemzetközi alkotásokat 3 blokkban vetítik a Toldi mozi kistermében, természetvédelmi kampányfilmek kíséretében. Este kerülnek terítékre, pardon, vászonra a díjnyertes filmeket, amit filmes és „zöld” szakmai meghívottak beszélgetése kísér majd.

Nem csak filmeket tartogatnak azonban a szervezők erre a téli napra: szeretnék ugyanis megszólítani az egész családot, szeretnének elérni minden korosztályt!

Ezért délelőtt 10-től 14 óráig öko-játszóház és öko-dizájn műhely lesz a Cellux csoporttal, ekkor nyit a Fair Trade kávézó is, ahol téli csemegékkel is várják majd egész nap a vendégeket. Délután együtt készülhetnek kicsik és nagyok az Öko – Mikulásra. Egész nap sorjáznak majd a természetvédelmi civil szervezetek programjai.

14 órától a kisteremben elkezdődnek a vetítések; kísérőfilmként a Greenpeace és a Diverziti nemzetközi kisfilmjei futnak az egyes blokkok végén. 18 órakor a nagyterembe helyezik át a bázist, hogy rálátást kaphassanak az érdeklődők, mit gondolnak az európai fiatalok a pályázat kiemelt természetvédelmi kérdéseiről, s milyen filmművészeti kifejezőeszközöket, stílust választanak. Górcső alá vehessék, hogy milyen gondolatokat ébresztettek a kiírás kategóriái (Kincsünk a Föld és az élelem, Túlélésünk kulcsa a fogyasztás csökkentése, Őrizzük meg erdeink soksínűségét). A zsűriben újságírók és természetvédelmi szakemberek vesznek részt.

A jegyárak a kisteremi blokkokra 300 Ft-ba kerülnek majd, de lehet az 500 Ft-os jegyet is választani, amivel a Toldi mozit támogathatja a néző. Ebben az esetben tombolajegyet kap, ezzel természetvédelmi ajándékokat nyerhet, amit a szervezők állítanak össze, sorsolás 17:45-kor lesz az előtérben!

A nagytermi vetítés és beszélgetés részvételi díja 500 Ft lesz.


A program felsorolásszerűen:

Előtér:
10h - öko – játszóház, öko – dizájn műhely megnyitása, Fair Trade pult indítása, civil pultok, játékok

Kisterem:
14:00h - 1. blokk
15:30h - 2. blokk
16:45h - 2. blokk

Nagyterem:
18h - nyertes filmek vetítése, beszélgetés

A program, a beszélgetés az előtérben egészen este 10-ig folytatódhat, a Fair Trade kávézó/teázó/kakaózó is nyitva lesz zárásig.

A beszélgetés résztvevői:

Kiss Veronika, CEEweb
Hankó Gergely, Öko – Pack Kht
Vetier Márta, Greenpeace
Barkóczi Janka, Mozinet
Libor Anita, Film.hu

Civil progamok:
Diverziti és CEEweb – biodiverzitás totó, képfelismerő játék; memória játék; MTvSz – klíma játék, Greenpeace – ismeretterjesztés.


*A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés