bezár
 

art&design

2012. 01. 17.
Öt pályázat közművelődési intézményeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvtárak, múzeumok, közművelődési intézmények, levéltárak pályázhatnak összesen 5,9 milliárd forint értékben kulturális fejlesztési célokra az Új Széchenyi Terv Tudomány - Innováció Program keretében meghirdetett öt pályázaton.
A vissza nem térítendő támogatásokról szóló pályázatok keretösszegét az Európai Unió és a hazai költségvetés biztosítja.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 1,5 milliárd forint fordítható a közművelődési intézmények, irodalmi emlékházak és tájházak részére meghirdetett, Építő közösségek - Közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos, a kompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában című pályázatra, amelynek első ütemében 700 millió forintra lehet pályázni március 14-ig.

A megyei, városi, települési és iskolai könyvtárak számára meghirdetett Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése Tudásdepó-Expressz elnevezésű pályázat célja a könyvtárak oktatási-képzési szerepének és a könyvtárak együttműködésének erősítése. A pályázat keretösszege 1,6 milliárd forint.

A könyvtárak számára meghirdetett Tudásdepó-Expressz - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című program a könyvtárak minőségi szolgáltatásainak kialakítását és az olvasáskultúra fejlesztését támogatja. A pályázat keretösszege 1,3 milliárd forint, az elnyerhető támogatás összege 10-50 millió forint pályázatonként. A beadásra február 17-től április 30-ig van lehetőség.

A Tudásdepó-Expressz - Országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és a képzés támogatásának fejlesztése érdekében című pályázat célja egy országos elektronikus dokumentumküldő rendszer létrahozása, amely biztosítja a könyvtári dokumentumok elektronikus úton történő gyors elérhetőségét.

A felhívásra az Országos Dokumentumellátó Rendszer könyvtárai és a kulturális örökség digitális megőrzését biztosító archívum pályázhat 20-250 millió forint közötti összegre.

A fejlesztés másik fő céljára, az országos olvasáskultúra fejlesztésére több mint 300 millió forint jut. Kiemelt célcsoport a gyermek- és ifjúsági korosztály, valamint a leszakadó térségek felnőtt lakossága. A pályázat összértéke 588 millió forint, a dokumentáció benyújtása február 6-tól április 23-ig történhet.

A Múzeumok és levéltárak iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése elnevezésű pályázat a múzeumok, valamint a levéltárak közösségi szerepének erősítését, a kulturális tudatosság és kifejezőkészség növekedését tűzte ki célul a kreativitást fejlesztő oktatótermek, látványtárak és virtuális pontok kialakításával. A támogatás keretösszege 865 millió forint. A pályázatokat március 30-ig lehet benyújtani.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről

Más művészeti ágakról

színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Bíró Zsófia: A macska mondja meg! BOOOK Kiadó, 2019
Bagota Béla: VALAN


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés