bezár
 

art&design

2012. 03. 23.
Fiatal magyar művészek nemzetközi porondon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Loffice Coworking bécsi irodájának impozáns ipari tereiben hazai képzőművészek kiállítása nyílik 2012. március 30-án. A Klementz nővérek idei művészeti mecenatúra programja ezzel az eseménnyel veszi kezdetét, amelyen hivatalosan is bejelentik, hogy Winkler Nóra művészeti vezetőként csatlakozik a Loffice csapatához.
Képzőművészeti kollekciók tavaszi frissítésére invitál a kiállítás, melynek helyszíne a Bécs kreatív negyedében található Loffice Wien (Schottenfeldgasse 85.). A válogatott művek között szerepelnek legóból készült glossy-magazin objektek, nőies, finom akvarellek, fűzöld tekintetű macskák, olvadó gyanta öntvények, szellemes szociofotók, egy tájerotikus videómunka, pixelekből precízen épített, mégis zsigeri alakok, továbbá fémcsizmák szárnyakkal. Meghökkentő a köldökszöszből álló pólóinstalláció, az élénk türkiz hátterek előtt álló, borzongató lányfigura, és sokkoló a sorozat, melyen a legszebb velencei festészeti stílusba ágyazva, káprázatos kék egek alatt véres, agresszív jeleneteket látunk.
Moizer Zsuzsa - Girl shaped jug
Negyven napon át több mint harminc mű él a falakon, tizenegy sikeres fiatal művésztől. A coworking és a kortárs művészet ötvözetének meghonosítói, a Klementz nővérek itthon már bevált, komplex művészet-menedzsmentje ezzel indul nemzetközi terepen, gyűjtőknek szervezett találkozókkal, galériákat megszólító szakmai programokkal és zenei estekkel kísérve a kiállítást.

A 2012. március 30-án (pénteken) 19:00-kor nyíló kiállítás társrendezője a Webstation, a webes megoldásaival, fejlesztéseivel osztrák ügyfeleket is évek óta kiszolgáló magyar cég. Legújabb fejlesztése, a művészeti gyűjteményeket kezelő, rendszerező, megjelenítő alkalmazás, az Artbrowse.net.

A Bring the Art Home művészet-menedzsment program következő pályázata a Portfolio Review 2012. Jelentkezni képzőművészeti portfóliókkal lehet. A szakmai zsűri által választott alkotókat a Loffice immáron nemzetközi vizeken is képviseli. Részletek hamarosan a Loffice.hu és a http://www.facebook.com/lofficebudapest oldalakon.

nyomtat

Szerzők

-- Biró Vivien --


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés