bezár
 

art&design

2013. 06. 10.
Tintoretto-festményre bukkantak a londoni Victoria és Albert Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Korábban egy másik festőnek tulajdonított képet azonosítottak a 16. századi Jacopo Tintoretto itáliai mester munkájaként a londoni Victoria és Albert Múzeumban - számolt be a felfedezésről a BBC hírportálja.
A The Embarcation of St. Helena in the Holy Land (Szent Ilona hajóra száll a Szentföldön) című képet egészen a legutóbbi időkig Tintoretto kortársának, Andrea Schiavonénak tulajdonították. A festmény új vizsgálata azonban feltárta, hogy a kép egyike Tintoretto három festményből álló sorozatának, amely azt a legendát ábrázolja, hogy hogyan találta meg Szent Ilona Jézus keresztjét. 
   
A tévedés annak a munkának a során derült ki, amelynek keretében katalogizálják az Egyesült Királyságban található európai olajfestményeket.
A Nice (National Inventory of Continental European Paintings)-projekt során eddig több mint ezer festmény részletes adatait tették közzé online.

A katalogizálás 22 ezer 19. század előtti európai olajfestményt érint, amelyek Nagy-Britannia különböző közgyűjteményeiben találhatók.
   
A Szent Ilona hajóra szállását ábrázoló festményt 1865-ben vásárolta meg a Victoria és Albert Múzeum. A sorozat két további darabja, a The Discovery of the True Cross (A szent kereszt felfedezése) és a St. Helen Testing the True Cross (Szent Ilona vizsgálja a szent keresztet) amerikai képtárakban található.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés