bezár
 

art&design

2014. 05. 14.
Megnyitotta kapuit a megújult B32 Galéria
Újbuda kortárs művészeinek kiállítása várja a látogatókat egy hétig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyitotta kapuit a megújult B32 Galéria Újbuda Önkormányzata ünnepélyes megnyitó ünnepségen adta át a kerület megújult kulturális színterét, a felújított B32 Galériát.
Az ünnepségen Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere nyitotta meg a kibővített B32 Galériát. Ezt követően Bosznai Tibor, a Hadik Kávéház, valamint a Szatyor Bár és Galéria művészeti vezetője mutatta be a Kulturális Tizenegy Egyesület szervezésében megvalósult, KÖZ/TÉR/KÉP – a közösségi élet lenyomatai című nyitó kiállítást.

„Nagyon örülök annak, hogy a mai események részeként, a Gomba átadása után ez a kiállítás is megnyílhat, hiszen semmi nem szimbolizálhatja olyan jól a KVK-t, mint az abban alkotó művészek. Azt, hogy a kerület vezetése és az itt működő kulturális és civil szervezetek, intézmények, galériák, kiállítóhelyek között elindult a párbeszéd, mérföldkőnek tartom” – mondta az ünnepélyes átadó ünnepségen Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere.

A galéria felújításának egyik központi eleme volt összeköttetést biztosítani az Újbuda Kulturális Városközpont Programban szintén megújult Gárdonyi térrel. A megvalósult térrendezés lehetővé teszi, hogy a B32 Galéria kulturális eseményeit már ne csak a galéria falain belül lehessen megrendezni, hanem azok kiköltözhessenek a közterületre, a ház előtti Gárdonyi térre is. A megvalósult átalakításnak köszönhetően a B32 Galéria immár nem csupán szellemiségében, hanem fizikai valójában is nyitni tud a közönség felé, továbbá még több lehetőséget teremt a változatos programkialakításra.

A B32 Galéria jövőbeni programkialakításának fontos eleme és jellemzője lesz a különböző tematikus rendezvénysorozatokra való reflektálás, ugyanakkor fontos igény a helyi hagyományok ápolása, megteremtése. Ez a tematika szoros együttműködést képzel el a helyi alkotóközösséggel, egyedülálló lehetőségeket teremtve a kerületben élő és alkotó művészeknek, szakembereknek. A partnerkapcsolat kialakítása és a szoros együttműködés a helyi művészekkel a nyitó kiállítás koncepcióját szintén meghatározta.

Bosznai Tibor, a Hadik Kávéház, valamint a Szatyor Bár és Galéria művészeti vezetője elmondta, hogy az önkormányzattal már a tavalyi évben elkezdődött az együttműködés és több közös projekt után a B32 Galéria megnyitója az egyik legjelentősebb állomása ennek a partnerségnek. Mint mondta, büszke arra, hogy új civil szerveződésük, a Kulturális Tizenegy Egyesület már most meghatározó művészeti és közösségi alkotó szerepet tölt be a kerület életében, és most nyíló tárlatukban olyan művészek munkáit is fel tudták sorakoztatni, mint Gross Arnold, Konok Tamás, vagy éppen a Faur Zsófi Galéria tehetségei.

A KÖZ/TÉR/KÉP – a közösségi élet lenyomatai című kiállítás az ünnepélyes megnyitót követően is megtekinthető, ingyenesen május 14. (szerda) 10.00 órától május 22. (csütörtök) 20.00 óráig, hétköznap és hétvégén 10.00 és 20.00 óra között.

Újbuda Önkormányzata 2011-ben indította el az Újbuda Kulturális Városközpont Integrált Városfejlesztési Programot (KMOP-5.2.2/B-09-2f-2010-0006), melynek szervezésére és kivitelezésére jelentős erőket fordított. A nagyszabású beruházás az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, 632.706.366 Ft összegű támogatással teljesült.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Interjú Geréb Zsófia színház- és operarendezővel magyarországi és külföldi tanulmányokról, lehetőségekről, tervekről
színház

Találkozás a szabadsággal Találkozás a szabadsággal
A szökés a Vígszínházban – egy téma továbbélésének lehetőségei
Interjú Nyáry Lucával
Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés