bezár
 

zene

2017. 02. 17.
A Studio 5 szerzői estjének ad otthont a Zeneakadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Studio 5 néven alakított zeneszerzőcsoport - Bella Máté, Virágh András Gábor, Solti Árpád, Mátyássy Szabolcs és Kutrik Bence - kompozícióit hallhatja a közönség Dobszay Péter vezényletével vasárnap a Zeneakadémián.

A koncert ajánlója szerint Bella Mátét a galaxisok struktúrája ihlette Laniakea című műve megírására, Virágh András Gábor egy ókeresztény imádságot dolgozott fel Tres Orationes (Három Könyörgés) című vokális kamaradarabjában. Solti Árpád gyerekdalokat és mondókákat emelt be az új zene közegébe Kindergartenliedchen címmel.
    

Klasszikus kedvencek 2018.

Mátyássy Szabolcs Bipolar Etudes című kompozíciója két tételével a zenei bipolaritásra kínál példát, míg Kutrik Bence Trembling című cimbalomversenye a Fibonacci-számsor használatával éri el a mű címében jelzett "remegő" hatást.
    

A csoport célja, hogy az európai zenei tradícióból kiindulva olyan új hangversenyeket hozzon létre, amelyek magas művészi színvonalon képeznek hidat tradíció és innováció, patina és progresszió között. Az alapító tagok gondolkodásmódja azonos idiómákra épül, ugyanakkor mindegyik szerző a saját zenei nyelvén alkot - írják az MTI-hez eljuttatott közleményben.

nyomtat

További írások a rovatból

X., jubileumi újévi koncert az Arénában
A Klebelsberg Kultúrkúria februári koncertajánlata
Sona Jobarteh Budapesten - Fasiya című album bemutatója
Kritikátlan kritika Handel Susannájáról

Más művészeti ágakról

Kerekasztal-beszélgetés a Pagonyban, 2018. február 23.
gyerek

Érzékeny műszer a gyerek Érzékeny műszer a gyerek
Beszélgetés Véghseő Klára festőművésszel
A szerelmes királynő, matinékoncert a Müpában a Régizene Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés