bezár
 

art&design

2017. 06. 22.
Múzeumok éjszakája - Tévébebújás és szitaműhely a Ludwig Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A látogatók is belebújhatnak a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) teraszán felépített tévéinstallációba szombaton, a Múzeumok éjszakáján, melynek során a közönséget exkluzív tárlatvezetés, filmvetítés, dj szett, szitaműhely, homlokzati fényfestés és biciklis városnézés is várja.

A Lumú szombati programjai elsősorban a Párhuzamos Avantgárd - Pécsi Műhely 1968-1980 és az El nem kötelezett művészet - Marinko Sudac gyűjteménye című időszaki tárlatokhoz, valamint a Westkunst/Ostkunst című új állandó kiállításhoz kapcsolódnak.
    

A teraszon felépített tévéinstallációval Halász Károly legendás fotóakciói elevenednek meg. Az első száz látogató, aki a Ludwig Múzeumban vásárolja meg karszalagját, ajándék polaroid fényképet kap, amely a tévébe bújást örökíti meg - közölte az MTI-vel a Lumú.
    

A Pécsi Műhely-kiállítás kapcsán szervez beszélgetést a múzeum a művészcsoport tágabb kulturális környezetéről a pécsi Jelenkor folyóirat tagjainak közreműködésével, majd Pécshez kötődő írásaikból olvas fel Kiss Tibor Noé, Parti Nagy Lajos és Tóth Krisztina. Fábry Sándor író, humorista szubjektív tárlatvezetést tart a kiállításban.
    

A Müpa kerékpártárolójától Tour de l'Art címmel indul a város kortárs alkotásait felfedező biciklis túra.
    

A második emeleti gyerekfoglalkoztatóban az érdeklődők Pinczehelyi Sándor képzőművész által összeállított motívumokat szabadon felhasználva szitázhatnak egy képet egy táskára, melyet aztán magunkkal is vihetnek: a délutáni gyermek szitaműhelyt este felnőtteknek szóló foglalkozások követik.
    

Az El nem kötelezett művészet című kiállítás bejáratánál a Lumú játékra invitálja a látogatókat, akik a megadott feladatok elvégzésével éves bérletet nyerhetnek.
    

Gőgös Ágota és Kónya Béla Joe Tilson művének restaurálásáról szóló előadása a műtárgysorozat restaurálási problémait és a technológia alapú kortárs műtárgyak reprodukciójának lehetőségeit járja körül, majd a Ludwig Múzeum levetíti David Lynch: Az én művészetem (David Lynch: The Art Life) című dokumentumfilmjét is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)
art&design

A faun labirintusa A faun labirintusa
Horváth Gideon „Faun realness” című kiállításáról
art&design

Ugrás a jövőbe! Ugrás a jövőbe!
Kreatív pályázatot hirdet fiataloknak a MOME
art&design

Anarchia, raktárkoncert, graffiti Anarchia, raktárkoncert, graffiti
Orbán Viktor és Soros György dr. Máriás műtermében

Más művészeti ágakról

David France: Isten hozott Csecsenföldön
színház

Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak
Beszélgetés Pászt Patríciával a lengyel és a magyar színházról
irodalom

Édesvízbe zárt Neptun Édesvízbe zárt Neptun
Nádasdy Ádám, A szakállas Neptun, Magvető, 2020.
gyerek

Last words: halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó hangjait Last words: halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó hangjait
Virtuális kiállítás, online foglakozás gyerekeknek és tárlatvezetés a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés