bezár
 

art&design

2018. 02. 18.
A Várfok Galéria az art KARLSRUHE nemzetközi vásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Várfok Galéria az art KARLSRUHE nemzetközi vásáron A Várfok Galéria idén is részt vesz az art KARLSRUHE nemzetközi vásáron. A 15. jubileumát ünneplő közép-európai művészeti vásár 214 kiállítót lát vendégül 14 országból 2018. február 22 és 25 között Karlsruhéban, Németországban.

A Várfok Galéria ezúttal is a kettes, azaz a klasszikus modern és jelenkori művészet nagyjait együttesen felvonultató csarnokban jelenik meg, ahol egy 50 m2-es standon képviseli alkotóit. Szelekciónkban ismét széles skálát képeznek a kiállított műalkotások, hiszen egyszerre képviseljük a galéria pályakezdő, feltörekvő művészeit, ugyanakkor a nemzetközi hírnévnek örvendő középgeneráció munkásságát, egészen a klasszikus modern olyan legendás életműveiig mint Françoise Gilot-é vagy Rozsda Endréé.

Kiállításra kerülnek franyo aatoth legújabb, expresszív, kalligrafikus alkotásai; a sokoldalú művész és performer, Szirtes János absztrakt festményei, Keserü Károly repetitív, meditatív pötty-kompozíciói, illetve Jovanovics Tamás az életmű új szakaszát jelző, harsány színekkel operáló, játékos geometriái. A tavaly óriási sikerrel szerepelt fiatal művésznő, Nemes Anna akvarellt idéző, érzékeny, intim aktjai sem maradhattak ki a válogatásból. Továbbá bemutatásra kerül  Rozsda Endre, az Európai Iskola egyik alapító tagjának különleges, ám kevéssé ismert, a negyvenes években készített, absztrakció felé hajló szürrealista festményeit és grafikáit. A 96 éves művészlegenda, Françoise Gilot életművéből a kései korszak absztrakt olajképeivel és a kétezres évek újabb papírmunkáival találkozhatnak a látogatók.

Az art KARLSRUHE a kezdetek óta törekszik rá, hogy platformot biztosítson a modern és kortárs háromdimenziós, térbeli alkotások bemutatkozásának és piacának. Ezzel a szellemiséggel harmonizálva idén első alkalommal lesznek láthatóak plasztikák a Várfok Galéria standján, Melkovics Tamás ifjú szobrász egyedülálló, organikus rendszereit bemutatva.

Kiállított művészek: Franyo AATOTH, Françoise GILOT, JOVANOVICS Tamás, KESERÜ Károly, MELKOVICS Tamás, NEMES Anna, ROZSDA Endre, SZIRTES János

Forrás: Várfok Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés