bezár
 

zene

2018. 02. 20.
Világsztárokkal ad koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Világsztárokkal ad koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar Hivatásos zenekarrá válásának 50. évfordulója alkalmából világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten.

A Győri Filharmonikus Zenekar koncertsorozata, mely négy rendezvényt foglal magában, a Zeneakadémián lesz megtekinthető.

Az első koncert a zenekar Operacsillagok című estje, mely március 9-én lesz hallható a Zeneakadémián, ahol Csajkovszkij, Verdi és Puccini remekművei csendülnek majd fel. Pasztircsák Polinát, a Magyar Állami Operaház művészét és Dovlet Nurgeldiyev türkmén tenort, a Hamburgi Operaház vezető énekesét várják vendégként. A követketkező előadásra majndem két hónapot kell várnia a közönségnek, hogy hallhassa Szergej Nakarjakov orosz trombitaművészt, ahogy két trombitavirtuóz darabot ad elő május 2-án.

Az koncertsorozat szeptember 25-én folytatódik, amikor Szergej Rahmanyinov Rapszódia egy Paganini témára című művét hallhatja a nagyközönség a nemzetközi hangversenyélet új sztárja, Dmitrij Maszlejev zongoraművész előadásában. A Győri Filharmonikus Zenekar sorozatának záró koncertjén, november 5-én, Sarah Chang, a világ vezető hegedűművésznőinek egyike lép fel.

Az utóbbi nyolc évben rengeteget fejlődött a zenekar, ami a nézők számában is látszik, hiszen megtöbbszöröződött a bérletesek száma.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés