bezár
 

art&design

2018. 02. 22.
Bécsi Akvarell
A 19. századi akvarellfestészet virágkorszakát felölelő kiállítás a bécsi Albertina Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 19. századi akvarellfestészet virágkorszakát felölelő Bécsi Akvarell című tárlat február 16. és május 13. között látható az osztrák fővárosban. Március elejétől pedig Martha Jungwirth, a 2018-as év Oskar Kokoschka díjas kortárs vízfestőművészének festményeit tekinthetik meg az akvarellek szerelmesei.

A bécsi Albertinában összesen 2.500 akvarellfestményt őriznek különböző korszakokból. Az osztrák akvarellfestészet aranykorának tematikus kiállításán közel 200 festményt mutatnak be a gazdag gyűjteményből. A tárlat kultúrtörténeti különlegességének Rudolf von Alt híres biedermeier képei számítanak. 

Tavaly az absztrakt és tárgyias festészetéről ismert osztrák vízfestőművészt, Martha Jungwirth-et a 2018. évi Oskar Kokoschka-díjjal tüntették ki. Az osztrák kortárs művésznő újrafelfedezésének alkalmából pedig az Albertina elsőként egy időszaki kiállítás keretein belül az elmúlt 50 év korai és a közelmúltban készített festményeit vonultatja fel. A festőművész életművének szentelt rendhagyó tárlat 2018. március 2. és június 3. között látogatható majd.

További információk a múzeum honlapján.

Kép: Martha Jungwirth: Önarckép, Lisa Rastl fotója

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés