bezár
 

art&design

2018. 03. 23.
A megszínesített napfény
Róth Miksa műveiből nyílik kiállítás Szabadkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A megszínesített napfény 2018. március 27-én Róth Miksa munkáiból nyílik kiállítás, Megszínesített Napfény címmel, Szabadkán.

Szabadka Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett, megújult zsinagógájának hagyományos vallási szimbólumokkal és stilizált virágmotívumokkal díszített ablakai Róth Miksa műhelyének kiemelkedő alkotásai. Ezek a motívumok is láthatóak lesznek a Külgazdasági és Külügyminisztérium – Balassi Intézet 2018. március 27-én nyíló tárlatán, amely eredeti vázlatok és művészfotók segítségével nyújt válogatást Róth Miksa üvegfestményeiből és mozaikjaiból. Az április 24-ig megtekinthető kiállítás kurátora dr. Gellér Katalin. 

 

Megszínesített Napfény - Róth Miksa
Megnyitó: 2018. március 26., a felújított szabadkai zsinagóga megnyitását követően 
A kiállítás 2018. március 27. és 2018. április 24. között tekinthető meg a Szabadkai Városi Múzeumban (24000 Szabadka, Szerbia, Zsinagóga tér 3.)
A kiállítást Hammerstein Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, a Balassi Intézet vezetője nyitja meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés