bezár
 

film

2018. 08. 08.
Zurbó Dorottya a Locarnói Filmfesztiválon
Könnyű leckék
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zurbó Dorottya a Locarnói Filmfesztiválon Bemutatták Zurbó Dorottya Könnyű leckék című alkotását kedden a 71. Locarnói Filmfesztiválon.

Zurbó Dorottya a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készítette el első önálló rendezését, amelyet a Kritikusok Hete programban vetítenek a Locarnói Filmfesztiválon. A fiatal rendező Ugron Julianna producerrel együtt vett részt a film keddi világpremierjén. 

"Nagyon jó élmény volt, mert rögtön le tudtam tesztelni a közönségreakciókat, értették a filmet, értették a film finom humorát és a végén pedig kaptunk egy nagy tapsot" - fogalmazott Zurbó Dorottya. Hozzáfűzte: a bemutató utáni közönségtalálkozón jó beszélgetés indult el a Könnyű leckékről.

A rendező egy gyermekotthonban ismerkedett meg filmje főhősével, a 17 éves szomáliai menekült lánnyal, Kaifával, aki néhány évvel korábban érkezett egyedül Magyarországra. Kaifa egy budapesti gyermekotthonban él és készül a középiskolai érettségire, ugyanis az álmát, hogy orvos legyen, Magyarországon szeretné megvalósítani. 

A költői hangvételű film a leghétköznapibb helyzeteken keresztül tárja a nézők elé Kaifa belső vívódását, amint egy idegen kultúrában, családjától távol, egyedül boldogulni próbál. A Könnyű leckéket októberben mutatják be a magyar mozikban.

A 71. Locarnói Filmfesztiválra Zurbó Dorottya alkotása mellett meghívást kapott Milorad Krstić animációja, a Ruben Brandt, a gyűjtő, valamint Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Tegnap is, amely a mustra fődíjáért, az Arany Leopárdért versenyez.

nyomtat

További írások a rovatból

Lars Kraume: A néma forradalom
Interjú Csuja Lászlóval, a Virágvölgy rendezőjével
Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán
film

Van még tartalék a szuperhősökben Van még tartalék a szuperhősökben
Peyton Reed: A Hangya és a Darázs

Más művészeti ágakról

irodalom

Nevelési céllal értelmetlen tabukról beszélni Nevelési céllal értelmetlen tabukról beszélni
JAK műfordító-tábor 2018, negyedik nap
II. Magyar Könyvkiadók Napja Szegeden, első nap
Technika és test a 20. század költészetének első harmadában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés