bezár
 

art&design

2018. 09. 07.
Kiállítás Lucien Hervé és Sarkantyu Illés munkáiból Brüsszelben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás Lucien Hervé és Sarkantyu Illés munkáiból Brüsszelben A konkrétum absztrakciója címmel nyílt kiállítás Lucien Hervé Párizsban élt magyar származású fotográfus és Sarkantyu Illés Franciaországban élő magyar fotográfus és videoművész munkáiból Brüsszelben.

A Galerie La Forest Divonne nevű kiállítótérben rendezett tárlat meghatározó eleme a 2007-ben elhunyt Lucien Hervé L'Appartement (A lakás) című, 16 képből álló, nagyméretű installációja.

A fotográfus saját lakásában exponált fotóiból 90 évesen, 2000-ben készített összeállításán az intim otthoni tér a tőle jól ismert absztrakt megközelítésben jelenik meg. A képek arra is emlékeztetnek, hogy a művésznek betegsége, a sclerosis multiplex miatt korán fel kellett hagynia az utazásokkal, így saját lakása lett fotói témája.

A brüsszeli galériában látható összeállítás 2000-es bemutatása óta csak a franciaországi Tours-ban, a párizsi Jeu de Paume által rendezett, májusban befejeződött életmű-kiállításon volt látható.

Sarkantyu Illés kiállított képei az Hervé fotónagyításait és negatívjait tartalmazó dossziék és feljegyzések borítóit mutatják be.

A Bordeaux-ban élő művész elmondta, a kiállítás portré, amely anélkül enged betekintést Lucien Hervé életébe és utazásaiba, hogy magát a művészt megmutatná.

A fotókat rejtő dossziék feliratai az Hervé utazásait, változatos munkájának helyszíneit rögzítik. A dokumentálás szándékával készített és kiállított képek mind abból a térből származnak, amelybe Hervé nagy formátumú, színes felvételein keresztül pillanthat be a látogató. Minden lefényképezett feljegyzés és dosszié ma is ebben a lakásban található - mondta.

Hervé életművének utolsó nagy, összefüggő sorozata a lakásában alkotó művész belső szabadságát tükrözi - tette hozzá Sarkantyu Illés.

A kiállítás október 20-áig tekinthető meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Jelenetek a pokol tornácáról Jelenetek a pokol tornácáról
Fekete Lyuk. A pokol tornáca - Underground Budapest '88-'94 - Kiscelli Múzeum
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról
art&design

Tértudat Tértudat
Interjú Tillmann Józseffel a térhasználat európai és nem európai hagyományairól
art&design

Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá? Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá?
Ezek a legszebb éveink? – Pályakezdő perspektívák

Más művészeti ágakról

irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés