bezár
 

art&design

2018. 12. 05.
Fényinstalláció a Római Magyar Akadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fényinstalláció a Római Magyar Akadémián A Kiégő Izzók magyar vizuális csoport Fracture nevű fényinstallációjával ünnepli Szent Luca (Santa Lucia) napját a Római Magyar Akadémia (RMA).

Mátrai Erik tavalyi nagy sikerű Porticus 3.5 című fényinstallációját követően, idén a Kiégő Izzók munkája várja a látogatókat a fény ünnepeként számon tartott Szent Luca napján, december 13-án az RMA-nak otthont adó Falconieri-palota díszudvarán - közölte az MTI-vel a Római Magyar Akadémia.

A magyar vizuális csoport produkciójára a római Fotonica nemzetközi audiovizuális digitális művészeti fesztivál keretében kerül sor.

Nem ez lesz azonban a Kiégő Izzók egyetlen bemutatkozása az idei Fotonicán: december 7-én ugyanis az OVV AV című performanszukkal lépnek fel, majd ezt követően Kitzinger Gábor, a csoport tagja, valamint Puskás István, az RMA igazgatója mutatja be a fesztivál résztvevőinek a pécsi Zsolnay Light Fesztivált.

A Kiégő izzók 1998-ban alakult, és azóta a magyar vizuális művészeti szcéna fontos szereplőjévé vált. A csoport az elmúlt években számos videofelvételt, panorámaprojektet, élő vj-szettet, zenei videót, rövidfilmet és videoinstallációt készített. Műveiket számos fesztiválon, galériában és múzeumban mutatták be Magyarországon túl az Egyesült Államokban, Kínában, Angliában, Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, valamint Romániában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés