bezár
 

színház

2019. 01. 08.
Shakespeare-konferencia az Örkényben
2019. január 12.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Shakespeare-konferencia az Örkényben Az Örkény Színház, a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Shakespeare Bizottság egész napos színházi programja január 12-én lesz az Örkény Színházban. 

Az Örkény Színház 2017 októberében mutatta be Shakespeare IV. Henrik című darabját, Mácsai Pál rendezésében, Csuja Imre főszereplésével, Nádasdy Ádám új fordításában. E köré az előadás köré építik programjukat.

Szkéné színház

11 órától megtekinthető a IV. Henrik c. előadás, majd beszélgetéssel és tudományos előadásokkal dolgozzák fel a látottakat.

15.30 – 16.15: Pódiumbeszélgetés Mácsai Pál vezetésével, az előadásban résztvevő színészekkel: Csuja Imrével, Nagy Zsolttal és Polgár Csabával

16.30 – 17.30: Tudományos mini-konferencia a IV. Henrikről Nádasdy Ádám, Bársony Márton és Matuska Ágnes részvételével.

Nádasdy Ádám a nyelvtudomány kandidátusa, költő, műfordító, esszéista, egyetemi tanár, a darab fordítója. Előadásának címe: Tegezze vagy magázza?

Bársony Márton esztéta, kultúrtörténész, tudományos főmunkatárs a Károli Gáspár Egyetem Egyház- és Társadalom Kutatóintézetében. Kutatási témája Mihail Bahtyin karnevál-elmélete, és az ún. "karneváli világ" nyomai a reneszánsz "népi" művészetben és a kortárs populáris művészetben. Előadásának címe: Falstaff, a bolondkirály

Matuska Ágnes a Szegedi Tudományegyetem Angol-Amerikai Intézetének docense, az Apertúra folyóirat szerkesztője. Kutatási területe az angol reneszánsz dráma. Előadásának címe: A játék hasznáról és káráról: közönségbevonó hagyományok a IV. Henrikben.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés