bezár
 

zene

2019. 01. 17.
Romantikus művek az NFZ koncertjén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Romantikus művek az NFZ koncertjén Romantikus művek szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szerda esti koncertjén Dennis Russel Davies dirigálásával a Müpában.

A koncert első részében Brahms, Webern, Berlioz és Reger zenekari hangszerelésében szólalnak meg Schubert zongorakíséretes dalai. A program második felében Lorin Maazel (1930-2014) karmester-zeneszerző Ring-szimfóniája hallható, amelyben Richard Wagner A Nibelung gyűrűje című zenedráma-sorozatának legfontosabb zenei és cselekményfolyamát sűrítette szimfóniává. Az esten közreműködik Christoph Prégardien német lírai tenor.

Klasszikus kedvencek 2018.

Dennis Russell Davies a Julliard hallgatójaként karmester és zongora szakot végzett, 1979-ben Aaron Copland Appalachian Spring című zenekari művének felvételéért Grammy-díjat vehetett át. Egy évvel később karrierjét Európában folytatta, többek közt a stuttgarti Baden-Württemberg Állami Operaház zenei igazgatójaként. Számos rangos zenei együttest irányított, nemrég a Bronói Filharmonikus Zenekar művészeti vezetőjévé és vezető karmesterévé választották. Christoph Prégardien karrierje szorosan kapcsolódik Mozart operáihoz, éppen úgy, mint Schubert dalaihoz. Énekművészi pályája mellett 2004 óta a Hochschule für Musik Köln professzora.

A kép forrása a Nemzeti Filharmonikusok Facebook-oldala.

nyomtat

További írások a rovatból

Felismeréstől a hangkeltésig
Nagy Ákos zeneszerző téridőről, 4D-ről, kapitalizmusról – és persze komponálásról
Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 12. és 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés