bezár
 

irodalom

2019. 03. 12.
Reprezentáció és láthatatlan munka az irodalmi közegben
Megújul a Késelés Villával programsorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Reprezentáció és láthatatlan munka az irodalmi közegben Idén márciusban megújul a Késelés Villával nevű programsorozat. Az eddig fiatal szerzőket bemutató eseményeket, most a korosztályt foglalkoztató kérdésköröket fókuszba helyező estek váltják fel.  Az első meghívott vendégek március 18-án Nagy Gabriella és Péczely Dóra lesznek, helyszín: a Nyitott Műhely. Az este a Reprezentáció és láthatatlan munka az irodalmi közegben címet viseli. 

Márciustól megújul a Késelés Villával, és a fiatal irodalmárok szerzői estek keretében történő bemutatása helyett tematikus programmal jelentkezik. A fiatal irodalmi közösséget érintő kérdésekre ezentúl fókuszáltabban, már beágyazott szerzők, szerkesztők és irodalomszervezők meghívásával próbál válaszokat keresni a sorozat. A közös kapcsolódási pontok és a szerzői reprezentáció problémáin túl immár a vitáé lehet a főszerep. Nem fognak elmaradni a meglepetések, csupán új formát öltenek, egy dolog viszont változatlan marad: az est utáni bulin a talpalávalót továbbra is a meghívottak playlistjei szolgáltatják majd.

Márciusban Nagy Gabriella, a Litera főszerkesztője, és Péczely Dóra, a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője lesznek a Késelés vendégei: megpróbáljuk együtt körüljárni, hogy milyen megjelenési lehetőségek adottak a fiatal szerzők számára a kortárs irodalmi életben, hogy ezek a lehetőségek hogyan képesek (vagy épphogy képtelenek) irodalmi tartalmakat a 21. századba ágyazni, hogy milyen elosztási logika alapján működik az a munka, amit senki nem lát, de az irodalom intézményes fennmaradásáért felel, vagy mik azok a folyamatok, amelyek a fiatal írószervezetek jelenlegi, válságos helyzetéhez vezettek – olvasható az est Facebook-eseményében

Az est házigazdái továbbra is Csete Soma és Vida Kamilla lesznek.

A belépés ingyenes, helyszín: Nyitott Műhely.

A kép forrása: a Késelés Villával Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Marék Veronikával a meseírás művészetéről, a példaképekről, a gyerekirodalom helyzetéről és a siker titkáról
irodalom

Fejnehéz éjszakák Fejnehéz éjszakák
André Aciman: Nyolc fehér éjszaka. Ford.: Rácz Judit. Athenaeum Kiadó, 2018.
irodalom

Hiteles fikció a gyerekirodalomtól a drámáig Hiteles fikció a gyerekirodalomtól a drámáig
Beszámoló a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 4. napjáról
irodalom

Se férfi, se nő, se kutya, se macska Se férfi, se nő, se kutya, se macska
Női szerzők, női témák a kortárs európai irodalomban - 2019. április 27.

Más művészeti ágakról

Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
színház

Hetente három jó független előadás Budapesten Hetente három jó független előadás Budapesten
Beszélgetés Boross Martinnal
Justin Baldoni: Két lépés távolság
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés