bezár
 

irodalom

2019. 03. 12.
Reprezentáció és láthatatlan munka az irodalmi közegben
Megújul a Késelés Villával programsorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Reprezentáció és láthatatlan munka az irodalmi közegben Idén márciusban megújul a Késelés Villával nevű programsorozat. Az eddig fiatal szerzőket bemutató eseményeket, most a korosztályt foglalkoztató kérdésköröket fókuszba helyező estek váltják fel.  Az első meghívott vendégek március 18-án Nagy Gabriella és Péczely Dóra lesznek, helyszín: a Nyitott Műhely. Az este a Reprezentáció és láthatatlan munka az irodalmi közegben címet viseli. 

Márciustól megújul a Késelés Villával, és a fiatal irodalmárok szerzői estek keretében történő bemutatása helyett tematikus programmal jelentkezik. A fiatal irodalmi közösséget érintő kérdésekre ezentúl fókuszáltabban, már beágyazott szerzők, szerkesztők és irodalomszervezők meghívásával próbál válaszokat keresni a sorozat. A közös kapcsolódási pontok és a szerzői reprezentáció problémáin túl immár a vitáé lehet a főszerep. Nem fognak elmaradni a meglepetések, csupán új formát öltenek, egy dolog viszont változatlan marad: az est utáni bulin a talpalávalót továbbra is a meghívottak playlistjei szolgáltatják majd.

Márciusban Nagy Gabriella, a Litera főszerkesztője, és Péczely Dóra, a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője lesznek a Késelés vendégei: megpróbáljuk együtt körüljárni, hogy milyen megjelenési lehetőségek adottak a fiatal szerzők számára a kortárs irodalmi életben, hogy ezek a lehetőségek hogyan képesek (vagy épphogy képtelenek) irodalmi tartalmakat a 21. századba ágyazni, hogy milyen elosztási logika alapján működik az a munka, amit senki nem lát, de az irodalom intézményes fennmaradásáért felel, vagy mik azok a folyamatok, amelyek a fiatal írószervezetek jelenlegi, válságos helyzetéhez vezettek – olvasható az est Facebook-eseményében

Az est házigazdái továbbra is Csete Soma és Vida Kamilla lesznek.

A belépés ingyenes, helyszín: Nyitott Műhely.

A kép forrása: a Késelés Villával Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés