bezár
 

art&design

2019. 03. 15.
Leopold Bloom Képzőművészeti Díj: április 6-ig lehet pályázni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leopold Bloom Képzőművészeti Díj: április 6-ig lehet pályázni 2019. április 6-án éjfélig lehet pályázni a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjra. A pályázatokat kizárólag a works.io oldalon keresztül lehet benyújtani. 

A Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat, a kortárs művészeti elismerést 2011-ben alapította az ír házaspár, Mary McLoughlin és John Ward, akik műgyűjtőkként és műtárgyszállítási szakemberekként kerültek kapcsolatba a hazai képzőművészettel. A kétévente megrendezendő díj célja a magyar képzőművészek nemzetközi szerepvállalásának támogatása. A díj összege tízezer euró, amit az elismerésen túl egy külföldi kiállítás finanszírozására használ fel a mindenkori győztes. A névadó figura James Joyce világhírű regényének főhőse, s a díj az Ulysses és általában a művészet értékeit is szimbolizálja: a nemzetköziséget, a függetlenséget, a kulturális kapcsolatokat. A díjra korhatár nélkül pályázhatnak a hazai színtéren alkotó képzőművészek, a pályázatokat a nemzetközi művészeti élet neves szereplőiből álló háromtagú zsűri értékeli, ők állítják össze a döntősök listáját, akik egy közös díjátadó kiállításon szerepelnek. A végső döntést a zsűri személyes találkozások, műteremlátogatások után hirdeti ki a finalisták kiállításmegnyitóján, ami egyúttal az ünnepélyes díjátadó gála is.

A díjátadó időpontja 2019. június.15., helyszíne a Ludwig Múzeum, Budapesten

A pályázás feltételei és további információk a pályázat honlapján találhatók.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés