bezár
 

art&design

2019. 03. 21.
Önismereti és divattörténeti utazásra hív a Koreai Kulturális Központ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Önismereti és divattörténeti utazásra hív a Koreai Kulturális Központ Önmagunk felfedezésére hív a koreai divat hagyományát bemutató április 1-jén nyíló tárlat a Koreai Kulturális Központban. A kiállítás kísérőeseménye egy tradicionális koreai eszközökkel dolgozó művészetterápiás workshop lesz.   
Dél-koreai művészek személyes élményein keresztül mutatja be a tradicionális öltözködési kultúrát a budapesti Koreai Kulturális Központ április 1-jén nyíló Hagyomány és divat: gyógyító utazás önmagunkhoz tárlata. 
 
Quack Gongjoo grafikus, művészetterapeuta és Ro Juhyun divattervező, divatelmélet szakember különféle médiumokkal, a vonalhúzás aktusán keresztül vallanak önismereti és gyógyulási útjukról. A művészek a tradicionális koreai viselet, a hanbok újraértelmezésére tesznek kísérletet, a ruha jellegzetességeire, különösképpen annak vonalvezetésére koncentrálva.
 
A kiállítás arra keresi a választ, hogy miként fejeződik ki az ’én’ a ’ruhákban’, valamint az installációk és a művészetterápia eszközeivel vizsgálja az önismereti úthoz kapcsolódó érzéseket, személyközi viszonyokat. A páros kiállításra rendhagyó módon egy, a műtárgyakra reflektáló alkotás is bekerült. Shin Jaeho médiaművész videóinstallációját Quack Gongjoo és Ro Juhyun munkái inspirálták. 
 
A Koreai Kulturális Központ feladatai közül kiemelkedik a hagyományos koreai kultúra megismertetése a magyar közönséggel. 2018-ban a Koreai konyha: a fermentált ételek története az erjesztési eljárásokkal és az onggi edényekkel, a Linked Views kiállítás pedig egy koreai és magyar textilfestő munkáin keresztül a két nép mondavilágával foglalkozott. Jelen kiállítás a koreai kultúra másik alapdarabját mutatja be. A tárlat merőben új szemszöge segít közelebb kerülnünk ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a hanbok kulturális öröksége a ma élő koreaiak számára. 
 
A kiállítás kísérőeseménye Quack Gongjoo március 30-i művészetterápiás workshopja, amelyen a résztvevők koreai hanji papír, selyem és más tradicionális koreai eszközök segítségével készíthetik el saját alkotásukat. 
 
A kiállítás 2019. április 1-től - június 28-ig látogatható, hétfőtől péntekig 12.30 és 20 óra között a Koreai Kulturális Központban. 
 
A kiállításra való belépés díjtalan.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés