bezár
 

art&design

2019. 04. 07.
Kortárs kiállítások a kismartoni Esterházy-kastélyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs kiállítások a kismartoni Esterházy-kastélyban Vasárnap délután családi tárlatvezetéssel és két időszaki kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitójával indul a nyári szezon a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban.

A közlemény szerint mindkét kiállítás az alapítása óta eredeti helyén, a fraknói várban (Burg Forchtenstein) található barokk Wunderkammer, vagyis művészeti- és csodakamra témájára reflektál a kortárs képzőművészet eszközeivel.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a kastély díszlépcsőházában Csató József képzőművész Interesting Collection from the Universe című kiállítása nyílik meg. A falmélyedésekben található installációk a fraknói várban található Esterházy-gyűjtemény egyes tárgyaira és prezentálásukra reflektálnak a festészet és szobrászat eszközeivel.

A másik tárlat a kastély második emeletén lévő Fehér-teremben nyílik Labor Bestiarium Wunderkammer címmel. A Thomas Feuerstein, Michael Huy és Yvonne Roeb munkáiból álló kiállítás esszenciáját nem az egyes tárgyak, hanem a művészi kifinomultsággal kiválogatott, összefüggéseket feltáró tárgyak és az elhelyezésükre kialakított specifikus tér összessége adja.

A december 31-ig látogatható kiállításokat vasárnap Vitus Weh, az Esterházy Magánalapítvány kortárs művészeti tanácsadója és Florian Bayer, az Esterházy-gyűjtemény vezetője nyitja meg.

Fotó: https://esterhazy.at

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés