bezár
 

színház

2019. 05. 10.
Utolsó harmadához érkezett a  színházi szabadegyetem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Februárban indult útjára a színházi szabadegyetem a Stúdió K és Dunszt.sk szervezésében. A szabadegyetemi programok során elismert esztéták, kritikusok és alkotók a közönség aktív közreműködésével igyekeznek feltérképezni a kortárs színházi jelenségeket, illetve a szakma egészét érintő problémákat.

A korábbi alkalmakon a színházi és a társadalom viszonyára helyeződött a hangsúly, különös tekintettel a politikus színházra, a cenzúrára és az intézményrendszer belső konfliktusaira.

Szkéné színház

Május 13-án 18 órától Darida Veronika tart előadást „Függetlenül” – fejezetek a Stúdió K történetéből címmel, az ezt követő beszélgetésen pedig a független szféra jelenlegi helyzetét vitatják meg a meghívott vendégek, azaz Fodor Tamás, Hajdu Szabolcs, Nagy József, Szabó Réka és Szabó György a Stúdió K színházban.

Egy héttel később, május 21-én este 19 órától Lengyel Anna kisebbségreprezentációról szóló előadását hallgathatja meg a közönség , rövid szünet után pedig kezdetét veszi Polgár Csaba, Feuer Yvette, Romankovics Edit, Márton Gábor Csaba és Varga Emese beszélgetése a közönség aktív közreműködésével.

A szabadegyetem utolsó állomásán, június 3-án 18 órától a színház határterületeire helyeződik a fókusz, ugyanis a Lakásszeminárium érkezik a Stúdió K-ba: Halász Rita művészettörténész és Visy Beatrix irodalomtörténész, kritikus  „A függöny, ha legördül – irodalom, képzőművészet és színpad a Lakásszeminárium megközelítésében” címmel tart egy-egy szemináriumot az érdeklődőknek.

A szabadegyetemen való részvétel minden alkalommal regisztrációhoz kötött, regisztrálni a szinhaziszabadegyetem@gmail.com címen lehet a dátum megjelölésével.  A „kétfelvonásos” program egy hatvanperces szemináriummal indul, majd egy rövid szünet után az adott témához kapcsolódó művészek kerekasztal-beszélgetése következik.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Csontdaráló Csontdaráló
Kele Fodor Ákos: Az egyse. Comico-tragicus fekete daljáték a legnagyobb bocsánatos bűnről
Pentheszileia a k2 előadásában, Kovács D. Dániel rendezésében
színház

Testvérek között Testvérek között
Tisztasági festés - a Stereo Akt előadása a Trafóban
Yoann Bourgeois: Éjféltájt (Minuit) a BTF-en

Más művészeti ágakról

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
Jonathan Levine: Csekély esély
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A színház alkalmazott oldala A színház alkalmazott oldala
Interjú Schilling Árpáddal érvényesülésről, a fiatalok lehetőségeiről és elsősorban: színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés