bezár
 

irodalom

2019. 06. 11.
A Prae Kiadó programjai a 90. Ünnepi Könyvhéten
FUGA, PIM, FERI Galéria, Duna-korzó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Prae Kiadó programjai a 90. Ünnepi Könyvhéten Prae Kiadó néven, magasabb fokozatra kapcsolunk: regénnyel, prózával, tudománnyal és finomságokkal lehet találkozni a könyvheti standunkon, a Petőfi tértől kicsit északra, a 123-as pavilonban.

A poszthumanizmus változataiTudományos könyvekkel (poszthumanizmus-monográfia, Szabó Lőrinc tanulmánykötet), prózával (P. Horváth Tamás Zsolnay-könyve) és versekkel (Lesi Zoltán Magasugrás című kötete) jelentkezett korábban is a kiadó, ilyeneket készít mostantól is, csak sűrűbben. Valamint ízfokozónak egy angol nyelvű szakácskönyvet (Andrónyi Gabriellától). Nagy reményekkel indítja hivatalosan útjára Cserháti Éva regényével (A Sellő titka. A K-É.Z. első esete) a KRIMI MA sorozatot, melyben kortárs magyar krimiket jelentet meg, korábban Molnár T. Eszter skandináv típusú bűnregénye (Szabadesés) és Mészöly Ágnes krimije (Rókabérc, haláltúra) látott napvilágot. Mindezek és a korábbi könyvek megkaphatók a könyvheti standunkon, a bemutatókon, az online és offline könyvesboltokban (Bookline, Libri, Líra). Végül, és nem utolsósorban továbbra is együtt dolgozik a Prae Kiadó Péczely Dóra szerkesztővel, valamint szorosabbra fűzi a kapcsolatot L. Varga Péter irodalomtudóssal.

MagasugrásKözös bemutatkozás csütörtökön (2019. 06. 13.)

A Prae Kiadó a Fuga Építészeti Központban mutatja be a könyveit 2019. június 13., csütörtök, este 19 órától. A bemutatón közreműködnek a szerzők, szerkesztők, és a szépirodalmi szerzőket korábbi, valamint leendő szerzőink beszélgetnek: Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter és Pintér Tibor.  A Facebook-esemény az esetleges változásokról is tudósít.

Programok a Margón és a FERI Galériában pénteken (2019. 06. 14.)

15 órától a Margó Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében mutatjuk be P. Horváth Tamás: A Zsolnay. Egy dinasztia eredete című regényét. Szederkényi Olga beszélget a szerzővel, Péczely Dóra szerkesztővel és Pintér Tibor esztétával. Az esemény Facebook-oldala még több információval szolgál.

A Sellő titka16 órától a Margó Fesztiválon a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében mutatjuk be a regényt. Szederkényi Olga beszélget a szerzővel, Pethő Andrea egyetemi tanárral és Péczely Dóra szerkesztővel. Részletek az esemény Facebook-oldalán.

17-20 óra között kiállításmegnyitó és könyvbemutató a Feri galériában (Budapest, Német utca 6.). 18:00-kor, 19:00-kor és 20:00-kor felolvasó performance. A 19:00-kor kezdődő performance-ba becsatlakozva Csehy Zoltán beszél a Magasugrásról. A Facebook-esemény oldalán bejelölhető a részvételi szándék.

Dedikációk a Prae Kiadó standjánál, a Petőfi tértől kicsit északra, a 123-as pavilonban

Horváth Márk, Lovász Ádám, Nemes Z. Márió: 2019. június 14.,18:00 óra

A ZsolnayP. Horváth Tamás: 2019. június 15., 15:00 óra

Cserháti Éva: 2019. június 15., 15:00 óra

Barna László, Buda Attila, dr. Felszeghi Sára, Horváth Kornélia, Kabdebó Lóránt, L. Varga Péter, Palkó Gábor, Pataky Adrienn: 2019. június 15., 16:00 óra

Andrónyi Gabriella: 2019. június 15., 17:00 óra

Lesi Zoltán: 2019. június 16., 11:00 óra

A könyvek, mégpedig szerzőinek ABC-sorrendjében

Andrónyi Gabriella: My Hungarian Cookbook

Cserháti Éva: A Sellő titka. A K.É.Z. első esete (krimi)

Tanulmányok Szabó LőrincrőlHorváth Márk-Lovász Ádám-Nemes Z. Márió: A poszthumanizmus változatai. Ember, embertelen és ember utáni (tudományos monográfia: irodalom, filozófia, etika, etc)

Lesi Zoltán: Magasugrás (versek)

„örök véget és örök kezdetet” – Tanulmányok Szabó Lőrincről (szerk.: Kabdebó Lóránt, Kulcsár-Szabó Zoltán, L. Varga Péter, Palkó Gábor)

P. Horváth Tamás: A Zsolnay. Egy dinasztia eredete (regény)

My Hungarian CookbookA könyvek borítóját továbbra Bihari Eszter és Szalay Miklós készítette, a belíveket az Amacron Bt., Filei Nikoletta és Székelyhidi Zsolt. Lesi Zoltán Magasugrás című könyve pedig kívül-belül Ricardo Portilho munkája. A szerzők fotóit Körtvélyesi László, Oláh Gergely Máté és Birgitta Zoutman készítették.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés