bezár
 

irodalom

2019. 06. 01.
Hamarosan megjelenik Andrónyi Gabriella My Hungarian Cookbook című könyve
Ismertető, könyvbemutató, dedikálás
Tartalom értékelése (3 vélemény alapján):
A 90. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Andrónyi Gabriella My Hungarian Cookbook című angol nyelvű szakácskönyve a Prae Kiadó gondozásában. Június 13-án Budapesten a FUGA Építészeti Központban lehet találkozni a szerzővel. Dedikáció a Duna-korzón 15-én 17 órakor!

Andrónyi Gabriella a Splendid Budapest Tours megalkotójaként és munkatársaként ismerteti meg külföldiekkel elsősorban Budapestet. A szokásos túrákon kívül (például Budai Vár, Zsidó Negyed) szívesen vezeti el őket az élénk budapesti piacokra, kávéházakba.

Gabi a Budapestre látogató külföldiek számára írt most egy rövid, emlékül hazavihető szakácskönyvet. Az egyes ételeket elkészítette, Andrónyi Flóra fotót készített róluk, a család pedig mind megette. A könyvben két előételt 4-4 leves, főétel és desszert követ. Ízelítőül az angolul tudóknak a mákos guba receptjét már itt közöljük, beharangozónk alján.

2019. június 13., csütörtök, este 19 órától. A Prae Kiadó könyveinek bemutatóját a FUGA Építészeti Központban tartja, ahol Andrónyi Gabriella kötetébe is betekintést nyerhetünk majd. Helyszín: FUGA, Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 5. Facebook-esemény
Dedikálás a 90. Ünnepi Könyvhéten: 2019. június 15., 17 óra a Prae Kiadó standjánál a Duna-korzón.

 

Poppy Seed Bread Pudding

Mákosguba [ˈmɒːkoʃgubɒ]

Poppy seed is an important ingredient of several Hungarian cakes and desserts. We mostly grind the seeds and use them as filling (cooked in sugared milk), add them to various sponge cakes, or simply sprinkle them on top of baked goods. Mákosguba is my childhood favourite, I can eat it until my stomach hurts (it actually did hurt, several times…). Poppy seed symbolises prosperity (it is a regular part of Christmas lunches), not to mention it comes with the added bonus of plenty of vitamins and minerals. And the best thing? You need only a few crescent rolls, some poppy seed, milk, and sugar to recreate this classic Hungarian dessert.

Ingredients

  1. 8 crescent rolls (or any type of light, airy breakfast rolls)
  2. 500 ml milk
  3. 3 tablespoons butter
  4. 200 g ground poppy seed
  5. 5 tablespoons icing sugar
  6. 3-4 tbsp honey
  7. 1 tablespoon anilla sugar
  8. Zest of ½ lemon

Preparation

  1. Cut the rolls into slices and leave them out to dry (or dry them a bit in a preheated oven).
  2. Warm the milk, then add the vanilla sugar and 1 tablespoon of butter to it.
  3. Add the icing sugar and the lemon zest to the poppy seed and mix it well. Smear a baking pan with the rest of the butter. Preheat your oven to 180 °C.
  4. Line the buttered pan with roll slices. Spread the honey on them, then coat them with the milk mixture. Sprinkle the poppy seed mix on top, then bake for 15 minutes.

Extra tip:

  1. Beat 2 egg whites with a tablespoon of icing sugar and spread it on top before putting the assembled mákosguba into the oven. Bake it until the egg whites turn light brown.

Andrónyi Gabriella: My Hungarian Cookbook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés