bezár
 

art&design

2019. 07. 23.
Taliándörögdön folytatódik a Roma Roadshow
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Taliándörögdön folytatódik a Roma Roadshow A roma és nem roma művészek, illetve közönségeik egymásra találása jegyében zajlik a júniusban kezdődött országos roma kulturális roadshow, amelynek következő állomása Taliándörögd lesz július 27-én. Az Úton van a Cziffra Központ elnevezésű rendezvénysorozat több nagyvárosban és fesztiválon kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel, koncertekkel mutatkozik be a nyáron. 

A roadshow arra hívja fel a figyelmet, hogy keveset tudunk a roma művészetről, annak értékeiről és különlegességeiről. A kormány szeretné, ha a cigány közösség kultúrája mindenki számára ismertté válna, ezáltal pedig a cigányok is megerősítést kaphatnának a tekintetben, hogy milyen értékes és ősi kultúrájuk van - mondta el Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár.

Hozzátette, a kiállításokkal igyekeznek megmutatni, hogy létezik roma festészet, színházművészet, fotóművészet és irodalom is, majd arra tért ki, hogy a kulturális roadshow következő állomásán, Taliándörögdön július 27-én roma fotóművészek és divattervezők munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.

A kép forrása: flickr.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés