bezár
 

art&design

2019. 07. 23.
Taliándörögdön folytatódik a Roma Roadshow
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Taliándörögdön folytatódik a Roma Roadshow A roma és nem roma művészek, illetve közönségeik egymásra találása jegyében zajlik a júniusban kezdődött országos roma kulturális roadshow, amelynek következő állomása Taliándörögd lesz július 27-én. Az Úton van a Cziffra Központ elnevezésű rendezvénysorozat több nagyvárosban és fesztiválon kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel, koncertekkel mutatkozik be a nyáron. 

A roadshow arra hívja fel a figyelmet, hogy keveset tudunk a roma művészetről, annak értékeiről és különlegességeiről. A kormány szeretné, ha a cigány közösség kultúrája mindenki számára ismertté válna, ezáltal pedig a cigányok is megerősítést kaphatnának a tekintetben, hogy milyen értékes és ősi kultúrájuk van - mondta el Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár.

Hozzátette, a kiállításokkal igyekeznek megmutatni, hogy létezik roma festészet, színházművészet, fotóművészet és irodalom is, majd arra tért ki, hogy a kulturális roadshow következő állomásán, Taliándörögdön július 27-én roma fotóművészek és divattervezők munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.

A kép forrása: flickr.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről

Más művészeti ágakról

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
irodalom

Élményszerző organizmusok Élményszerző organizmusok
Interjú Tóth Kingával a nyelv lehetőségeiről, a határátlépések időszakáról és performativitásról
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés