bezár
 

art&design

2019. 09. 15.
A digitális kultúra áll az Eleven Ősz fesztivál középpontjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A digitális kultúra áll az Eleven Ősz fesztivál középpontjában Koncertekkel, családi, gasztronómiai és művészeti programokkal várják az érdeklődőket szeptember 27. és 28. között a Bartók Béla úton az Eleven Ősz fesztiválon, amelynek középpontjában idén a digitális kultúra áll.

A Kulturális Tizenegy Egyesület szervezésében megvalósuló programsorozathoz az idén ismét új helyszínek csatlakoztak: az OnBoard Café és a Medence Csoport először az Eleven Tavaszon debütált. Előbbi programján kerekasztal-beszélgetés, digitális kártyafestés és egy új applikációval kiegészített táblás társasjáték bemutatója szerepel, a Medence Csoport segítségével pedig színes táskákat, kiegészítőket vihetnek magukkal az érdeklődők.

Ott Anna, a rendezvény háziasszonya, a Hadik Kávéház művészeti vezetője szerint céljuk, hogy a fesztiválon kicsit közelebbről is megvizsgálják az online-offline jelenlét arányait, valamint ezek pozitív és negatív aspektusait. Utánajárnak, hogyan változtak a képzőművészet, a költészet és a zeneművészet határai a digitalizáció következtében, hogyan reagáltak a 21. század változásaira, és milyen kihívásokkal néznek szembe a kortárs alkotók. "Szeretnénk a digitális kultúra hasznos oldalát, a korlátozás helyett az előnyöket és a hátrányokat megfogalmazni" - tette hozzá.

Az Eleven Ősz programjain a látogatók maguk is alkotóvá válhatnak. A KACs Műhely workshopján bárki elkészítheti egyedi QR-kódos kiegészítőjét, és billentyűk, gombok, színes kábelek, alkatrészek az újrahasznosítás segítségével egyedi öltözékkiegészítőként születhetnek újjá. A LogiScool robotika műhelyében mBot segítségével megtanulhatók a robotika alapszabályai, és a programozásba is belekóstolhatnak a látogatók. A Faur Zsófi Galériában Radisics Milán sajtófotós munkái lesznek láthatók a SUR/REAL LANDS című fotókiállításon. Babos Zsili az Életem a kirakatban című performansza során a Bartók Béla úti Art Space kirakatába költözik 48 órára. Úgy teszi ki magát a kirakatba, akárcsak az online világban élő ember - olvasható a programismertetőben. Mint írják, a Hadikban Instaköltészet - avagy hogyan éled újjá, hogyan kap teret a vers a közösségi médiában címmel hirdetnek programot. Péterfy Gergely íróval és Simon Márton költővel tartanak beszélgetést.

A Bartók Béla úton lévő galériák, design shopok, kávézók és éttermek kiállítótereiben az érdeklődők designerek munkáit vásárolhatják meg. Idén csatlakozott a programhoz a Gellért-hegyi Sziklakápolna is, ahonnan kultúrtörténeti séta indul: megidézik Karinthy Frigyest és körét, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Ottlik Géza író, Nemes Nagy Ágnes költő, Huszka Jenő és az útvonalnak nevet adó Bartók Béla zeneszerző alakját, valamint Csontváry Kosztka Tivadar festőművészre és Gross Arnold grafikusra, a rézkarc mesterére is emlékeznek. Gyermek- és családi programok közül is válogathatnak az érdeklődők. Idén is megtalálható az Emlékmackó Műhely a Bartók Béla úton, interaktív mesedélutánt rendeznek a Pagonyban, a Bor és Kézműves pultja mellett a látogatókat szófelhő készítésére invitálják.

A fesztiválon könnyűzenei programok közül is válogathat a közönség. A rendezvény részletes programja a http://www.bartokbelaboulevard.hu oldalon olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés