bezár
 

film

2019. 09. 29.
Távozik a Filmalap vezérigazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Távozik a Filmalap vezérigazgatója Távozik posztjáról Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, a Filmszakmai Döntőbizottság elnöke – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.  

A közlés szerint a vezető „teret kívánva adni új elképzeléseknek”, nyolc és fél év után távozik.

„A filmalapnál eltöltött időszak szakmai pályafutásom legnagyobb kihívása volt. Szerettem ezt a munkát. Ezalatt az időszak alatt a magyar filmtámogatás rendszere megújult, az állami támogatás folyamatos, stabil elérhetőségének és a magyar filmszakma tehetséges alkotóinak köszönhetően a magyar film ismét tekintélyt vívott ki magának a hazai közönség előtt és a világban is. A magyar filmipar megerősödött, Magyarország a világ egyik legvonzóbb helye lett a külföldi filmek számára, sok ezer magyar szakembernek biztosítva kiszámítható, folyamatos munkát” – idézi a közlemény Havas Ágnest.

A távozó vezető arról is beszélt, hogy átadja helyét „azoknak, akik új tervekkel, új elképzelésekkel dolgoznak majd a magyar film hírének öregbítése érdekében és minden bizonnyal tovább segítik az alkotói kreativitás szárnyalását. Biztos vagyok abban, hogy Káel Csaba kormánybiztos úr továbbfejleszti mindazt, amit nyolc és fél év alatt felépítettünk. Köszönettel tartozom Andy Vajnának, filmalapos kollégáimnak és a magyar filmeseknek”.

Az MNV közleménye kitér arra is, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap zökkenőmentes működése továbbra is biztosított.

Havas Ágnes

Kép: Havas Ágnes (Fotó: Németh András Péter)

A kép és a hír forrása: https://mnf.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés