bezár
 

art&design

2019. 10. 11.
Egyszer volt, sokszor volt: kiállítás a Műcsarnokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyszer volt, sokszor volt: kiállítás a Műcsarnokban Serge Bloch illusztrátor és Frédéric Boyer író-fordító alkotópáros Egyszer volt, sokszor volt című közös kiállításán kilenc animációs filmet láthat a közönség péntektől a Műcsarnok#Boxban Budapesten.

A december 1-ig nyitva tartó tárlatot Serge Bloch grafikáinak látványvilága és magyarul most megjelenő könyvének lapjai egészítik ki. Frédéric Boyer és Serge Bloch könyvét (Bible, les récits fondateurs) 2016-ban jelentette meg a francia Bayard kiadó. 2019 szeptemberében "Biblia. Az ősi történetek" címmel a Scolar/ Vivandra kiadók gondozásában magyarul is napvilágot látott Pacskovszky Zsolt fordításában.

A kiállításon látható animációk nagyrészt a Teremtés könyvének legismertebb részeit dolgozzák fel: a Teremtés, az Édenkert, Káin és Ábel, Ábrahám, Sára és Noé történetét; valamint Józsué könyvéből Jerikó elfoglalását, Jónás könyvéből pedig Jónás próféta elhívatását.

Mint írják, Serge Bloch számára az elmúlt évek legnagyobb munkája volt az Ószövetség illusztrálása. Négy évig dolgoztak rajta Frédéric Boyer-val folyamatos diskurzusban. A könyvhöz közel kétezer rajz készült. A filmek elkészítésében a La Fabrique d' images csapata működött közre, az egyes epizódokhoz Benjamin Ribolet új zeneműveket szerzett.

A filmeket francia nyelven hallhatják az érdeklődők a francia újhullám filmjeiből is jól ismert színész, André Dussollier narrációjával, egymást követően magyar és angol felirattal. A budapesti kiállítás alkalmából két epizód magyar nyelven, Dunai Tamás tolmácsolásában hallható.

Az Egyszer volt, sokszor volt című kiállítást először 2016-ban, nagyvárosi környezetben, a párizsi Centquatre kiállítóhelyen rendezték meg. Egy évvel később a chartreuse-i kolostorban, majd Krakkóban egy művészeti fesztivál keretében, legutóbb pedig a genfi Musée International de la Réforme-ban, a reformáció történetéhez kapcsolódóan volt látható - írták a tájékoztatóban.

Kép: mucsarnok.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Pellengérre állított valóság Pellengérre állított valóság
Trapp Dominika: Ne tegyétek reám... című kiállítása a Trafóban
art&design

Ne tegyétek reám... Ne tegyétek reám...
Havas Ádám nyitóbeszéde Trapp Dominika kiállításához
art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről

Más művészeti ágakról

irodalom

Hát a vátesz, hát ez ilyen Hát a vátesz, hát ez ilyen
A Költő a nappaliban vendége Szálinger Balázs
A Budapest Bábszínház online előadása
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
Színház otthonról – A salemi boszorkányok a londoni Old Vicből


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés