bezár
 

art&design

2019. 10. 12.
A Halászbástya monumentális kartonmása a Szabadság téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Halászbástya monumentális kartonmása a Szabadság téren Olivier Grossetete francia alkotó, a köztéri és közösségi művészet egyik legeredetibb egyénisége a Halászbástya monumentális kartonmását építi fel a városlakók segítségével szombaton Budapesten a Szabadság téren.

Szombaton tíz órától a Szabadság téren az arra járók szemtanúi és akár aktív részvevői is lehetnek a több száz kartonalkatrészből összeálló épület létrehozásának. Olivier Grossetete nemzetközi hírű, Marseille-ben élő művész monumentális kartonépületeit öt kontinens városaiban építette már fel, a közel kétszáz, dobozból összeállított épület felállításában, majd lebontásában pedig milliónyian vettek már részt. Épített már tornyot, templomot, mesebeli kastélyt, még egy hidat is felhúzott Avignonban, amelyet óriási léggömbök repítettek a folyó fölé.

Az elemek rendszerint a járókelők segítségével kerülnek a helyükre - így észrevétlenül ők is a mű részévé válnak. "A legtöbb művész ragaszkodik alkotásához, de engem mindig sokkal inkább az motivált, hogy részese lehetek egy folyamatnak, melynek során több száz ember együtt dolgozik valamin: akár a kartonépületek felépítéséről, akár a szétszedésükről van szó" - idézi a francia művészt a közlemény.

A Halászbástya kartonmása a tervek szerint október 19-ig lesz látható a Szabadság téren.
 

Kép forrása: https://olivier-grossetete.com/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés