bezár
 

irodalom

2019. 10. 26.
Szépíró-díj 2019
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szépíró-díj 2019 Öt év szünet után magántámogatók segítségével a Szépírók Társasága újra kiadhatja éves Szépíró-díjait. 2018-ban hat díj odaítéléséről döntött a kuratórium (Babiczky Tibor, Garaczi László, Tóth Krisztina), valamint konzulensként a Szépírók Társasága elnöksége. 

A Szépírók Társasága a tavalyi évtől ismét kiadhatja díjait, melyek idén egy-egy szépirodalmi, illetve irodalomkritikai elismerést takarnak. A magántámogatás nagylelkűségének köszönhetően a Társaság a 2019- es év során egy Junior Szépíró - díjat is alapíthatott. A Szépíró-díjat 2001- ben alapították és adták ki megszakítás nélkül 2013- ig bezárólag, ezután csak 2018- ban tudta újraindítani a Szépírók Társasága – a kihagyott évekre tekintettel egyszerre hat elismeréssel, amelyben Csaplár Vilmos, Krusovszky Dénes, Molnár Krisztina Rita, Schein Gábor, Szilasi László és Tolnai Ottó részesültek.

A kuratórium tagjai idén Garaczi László, Babiczky Tibor és Tóth Krisztina. A díjazottakat Földényi László, Magócsy István, valamint Szálinger Balázs laudálja. A díjátadás ceremóniáját Ágoston Béla szaxofon játékával kíséri, illetve Lőrinszky Attila nagybőgővel.

A díjátadó ideje: 2019. október 28., hétfő, 18 óra. A díjátadó helye: FUGA Építészeti Központ. Az eseményről bővebben a Társaság honlapján tájékozódhatnak.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán
irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés