bezár
 

irodalom

2019. 10. 26.
Szépíró-díj 2019
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szépíró-díj 2019 Öt év szünet után magántámogatók segítségével a Szépírók Társasága újra kiadhatja éves Szépíró-díjait. 2018-ban hat díj odaítéléséről döntött a kuratórium (Babiczky Tibor, Garaczi László, Tóth Krisztina), valamint konzulensként a Szépírók Társasága elnöksége. 

A Szépírók Társasága a tavalyi évtől ismét kiadhatja díjait, melyek idén egy-egy szépirodalmi, illetve irodalomkritikai elismerést takarnak. A magántámogatás nagylelkűségének köszönhetően a Társaság a 2019- es év során egy Junior Szépíró - díjat is alapíthatott. A Szépíró-díjat 2001- ben alapították és adták ki megszakítás nélkül 2013- ig bezárólag, ezután csak 2018- ban tudta újraindítani a Szépírók Társasága – a kihagyott évekre tekintettel egyszerre hat elismeréssel, amelyben Csaplár Vilmos, Krusovszky Dénes, Molnár Krisztina Rita, Schein Gábor, Szilasi László és Tolnai Ottó részesültek.

A kuratórium tagjai idén Garaczi László, Babiczky Tibor és Tóth Krisztina. A díjazottakat Földényi László, Magócsy István, valamint Szálinger Balázs laudálja. A díjátadás ceremóniáját Ágoston Béla szaxofon játékával kíséri, illetve Lőrinszky Attila nagybőgővel.

A díjátadó ideje: 2019. október 28., hétfő, 18 óra. A díjátadó helye: FUGA Építészeti Központ. Az eseményről bővebben a Társaság honlapján tájékozódhatnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fantomsorsok Fantomsorsok
Bjarte Breiteig: Fantomfájások, Noran Libro, 2019
irodalom

Néha már lehetetlen jóvátenni a jóvátehetetlent Néha már lehetetlen jóvátenni a jóvátehetetlent
Vigdis Hjorth: Örökség, Polar Egyesület, 2019.
Izsó Zita és Vörös Anna zenés irodalmi estje

Más művészeti ágakról

Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián
színház

A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége
Ön/kritikusan a kritikáról beszélgetés a Három Hollóban 2020. január 14-én
Két Bohémélet rendezés az Operában
Philippe Jaroussky 20


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés