bezár
 

film

2019. 11. 20.
Elsőfilmeseket segít a Friss Hús új programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elsőfilmeseket segít a Friss Hús új programja A Budapest Debut Film Forum célja, hogy az első nagyjátékfilmjüket készítő rendezők és producerek tapasztalatokat cserélhessenek az európai, elsősorban visegrádi régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához az ideérkező mentoroktól.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a kisjátékfilmek elsődleges hazai seregszemléje, ahol az elmúlt évek valamennyi fontos alkotása, többek között az Oscar-díjas Mindenki is debütált. Hogy a fesztivál szervezői 2019-től a rövidfilmes alkotók számára a továbblépésben is segítséget nyújtsanak, a filmfesztivál keretében létrehozták a Budapest Debut Film Forumot (Budapesti Elsőfilmes Fórum). A fórum második kiadása 2020-ban lesz Budapesten. Az elsőfilmes fórumra olyan filmterveket várnak, amelyek már részesültek fejlesztési támogatásban (például nemzeti filmalapoktól, a Kreatív Európa MEDIA programjából vagy más nemzetközi szervezetektől.)

 

A nevezési határidő 2020. január 10.

 

Az első BDFF legígéretesebb projektjének járó díjat és az ezzel járó ezer eurós fejlesztési támogatást a fiatal szlovák rendező, Michal Blaško Victim című projektje nyerte. A filmterv korábban már a cannes-i Cinéfondation Atelier fejlesztési programjában is helyet kapott, valamint a Creative Europe MEDIA, a Szlovák Audiovizuális Alap és a Cseh Filmalap is támogatja. A forgatás októberben kezdődött, az elkészült filmet előreláthatólag 2020 tavaszától vetítik majd a fesztiválok és mozik.

A Budapest Debut Film Forumra minden európai országból lehet nevezni fikciós nagyjátékfilm-projekteket, azonban a visegrádi országok (V4) különleges fókuszt kapnak.

 

A fórum ezeket kínálja a kiválasztott projektek alkotóinak:

  • Workshopok és kerekasztal-beszélgetések
  • Szakmai feedback
  • Kapcsolatteremtési lehetőségek a szakma képviselőivel 

 

A szervezők a kétnapos eseménysorozatra nyolc projektet választanak ki, közülük legalább négy a V4 országokból kerül majd ki. Alkotóik bemutathatják az előkészületben lévő filmtervüket, és neves nemzetközi szakemberek – forgatókönyvírók, konzultánsok, producerek, forgalmazók és pénzügyi és marketingspecialisták – által vezetett csoportos foglalkozásokon, kerekasztal-beszélgetéseken és mesterkurzusokon vehetnek részt.

A workshop végén a tutorok által legígéretesebbnek ítélt projekt 1000 eurós fejlesztési támogatást kap. A BDFF emellett a Visegrádi Koprodukciós Díjat is odaítéli az egyik projektnek: a nyertes filmet elkészülése után minden visegrádi ország nyelvére lefordítják majd.

 

Jelentkezni itt lehet.

 

A Budapest Debut Film Forum támogatója a Visegrad Film Forum, a New Europe Film Sales és az iShorts. A 8. Friss Hús Rövidfilmfesztivált 2020. március 23. és 29. között rendezik meg. 

Forrás: Friss Hús

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Muhi Klára és Dér András A szabadság bolond körei című filmje a 16. Verzió filmfesztiválon
Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
Bíró Zsófia: A macska mondja meg! BOOOK Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés