bezár
 

zene

2009. 06. 03.
Funker vogt/Head-Less Budapesten
2009. június 27., Budapest, K2 (Üllői út 51)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Funker vogt/Head-Less Budapesten A 2006-ban feltámadt Bizarre Klub csapata nagyszabású koncertestet hírdetett meg a budapesti CLUB K2-ben, az Industrial Fusion csapat közreműködésével. A klubban a jól ismert nóták és talán kevéssé ismert remixek mellett állandó szereplők a stílusrokon zenei irányzatok, amik a hőskorban is minden DM-buli állandó hangjai voltak. A fesztiválon inkább ezen stílus képviselőit hallhatjuk - mely az aggrotech, illetve a dark electro lesz.
A társaság eddig is emlékezetes koncerteket szervezett Győrben, ahol hosszú idő után sikerült újraindítani a DM-kultuszt. A Depeche Mode meghatározó szerepet tölt be a klub és vendégei életében, ki kisebb, ki nagyobb mértékű rajongója az együttesnek. A klubban a jól ismert nóták és talán kevéssé ismert remixek mellett állandó szereplők a stílusrokon zenei irányzatok, amik a hőskorban is minden DM-buli állandó hangjai voltak. A fesztiválon inkább ezen stílus képviselőit hallhatjuk - ez az aggrotech, illetve a dark electro lesz.
 

Funker Vogt
A nap fő produkciója.

Funker Vogt

A Funker Vogt 1995-ben, Gerrit Thomas és Jens Kästel által alapított, világszerte elismert német zenekar. Zenei stílusuk az aggrotech, mely a techno által erősen befolyásolt electro-industrial és dark electro stílusok kifejlődése. A zenekar munkájának és színpadi megjelenésének egyedi sajátossága a történelem hőskorát idéző militáns hangzás és öltözködés, politikai beállítottságuk azonban határozottan háborúellenes. A háború és a társadalmi igazságtalanság elsődleges vitatémájuk, az Execution Tracks („Kivégző dalok”?) c. albumuk, valamint a hozzá tartozó video célja a groteszk kegyetlenségek és a háború tragédiájának szemléltetése.

Egy kis ízelítő:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sPmJcvbgcHI&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sPmJcvbgcHI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Funker Vogt - Fallen Hero

Head-Less

A kilencvenes évek végén alakult német Head-Less zenekar tagjainak célja az elektronikus pop zene egyedi verziójának létrehozása. Dalaik alkotásakor döntő fontosságú a zene táncolhatósága és a kortárs elektronikus hangzás. Stílusuk az elektronikus zene különböző fajai által befolyásolt electro/futurepop. Az ebben a stílusban elismert számos nagy zenekar mellett léptek fel fesztiválokon. A karizmatikus énekes és frontember (René Hentzschel) jóvoltából élő fellépéseik igazi élményt nyújtanak és rácáfolnak a statikus szinti-show klisére.

Head-Less
 
Impact Pulse

A szombathelyi Impact Pulse 2004-ben alakult. Az alapító tagok (Gunhead és Cipree) az Advoxya kiadó felkérésére egy cseh zenekar számára készített remixre kapott pozitív visszajelzések alapján határozták el, hogy saját ötletek kidolgozásával folytatják a közös munkát.

Impact Pulse

Első lemezük megjelenése után számos helyen léptek fel országszerte és külföldön is egyre nagyobb sikerrel. Tavaly megjelent albumukon megpróbálják ötvözni a klasszikus kemény ebm hangzást, a lágyabb, dallamosabb szintipop hangzással. Nem titkolt céljuk, hogy megszilárdítsák helyüket a köztudatban, hazai és nemzetközi szinten.
 
Schyzzo.Com

A Schyzzo.Com története 2004-re nyúlik vissza, amikor Karl megalapította Victor és Brasil közreműködésével. Mára duóvá (Karl és Victor) alakult Schyzzo.Com szakított az ebm és a noise által struktúrált hangzással, a második, hamarosan megjelenő Sexshop című sorlemezük már az electro és a breakbeat jegyeit tükrözi vissza, fűszerezve a drum'n'bass, techno, és a keleti hangzások jellemzőivel. Bár manapság nehéz (sőt talán nem alaptalanul, szinte lehetetlen ) globálisan nézve egyéni zenei produkciót lerakni az asztalra, ők mégis megpróbálják, és hogy ez több vagy kevesebb sikerrel történt e meg, azt majd a közönség eldönti. Zenéjükben elsősorban a dinamika a megkapó, megpróbálnak átmenetet alkotni az elektronikus underground és a mainstream között. Pont ezért nagy sikerrel lépnek fel külföldön is.

Schyzzo.Com 

A koncertek után IFusion DJ-k /Davina, Kraak/, a Bizarre Klub DJ-i /Lelo, Storm/, valamint meghívott vendég Dj-ként Gorbi és Andone gondolskodik arról, hogy napfelkeltéig ropja a közönség!

MySpace:

nyomtat

Szerzők

-- Sárosi Ádám --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés