bezár
 

irodalom

2019. 12. 13.
Félkövérdőlt - Bárány Bence és Mészáros Péter estje
Hány kiemelés kell, hogy felfigyeljenek rád?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Félkövérdőlt - Bárány Bence és Mészáros Péter estje Mészáros Péter és Bárány Bence slam poetry és spoken word estje először lesz látható a Trafó Kortárs Művészetek Házában (december 16-án és január 16-án), és azt az egyszerű kérdést járja körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán.

A nyomokban öniróniát és fekete bárszékeket tartalmazó előadásban olyan témák elevenednek meg, mint a szerelem, a világító WC ülőkék vagy a helyes beilleszkedés egy tízévesekből álló teniszcsapatba. Élethelyzetek, amelyekkel mindenki azonosulni tud, bár kérdés, hogy akar-e egyáltalán. Bárány Bence és Mészáros Péter abszolút kedvenc slam szövegeikből szemezgettek és adtak nekik új értelmet egy egész estés produkcióban. A Félkövérdőlt című előadást Bécsben, Győrött, Szegeden, és Orfűn is teltház előtt játszották, mert kivitték a fölös székeket, legközelebb pedig a Trafó Kortárs Művészetek Házában lesz látható december 16-án és január 16-án, ahol pedig pontosan annyi szék kerül be, ahány néző eljön.

Bárány Bence a Slam Poetry Országos Bajnokság többszörös második helyezettje és Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjas. Grafikus, a VATES márka alapítója. 

Mészáros Péter országos slam poetry bajnok és a Slam Poetry Európa-bajnokság közönségdíjasa. Szabadidejében szomorú zenéket hallgat és animéket néz.  

Az előadás trailerét ezen a linken tekinthetik meg. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés