bezár
 

zene

2020. 01. 27.
My Chemical Romance, Bring Me The Horizon és Offspring a VOLT fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
My Chemical Romance, Bring Me The Horizon és Offspring a VOLT fesztiválon Három világhírű rockzenekar, a My Chemical Romance, a Bring Me The Horizon és az Offspring is koncertet ad az idei Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban. Ezzel teljes lett a fesztivál nagyszínpadának programja - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. Idén július 1-től 4-ig rendezik meg a fesztivált.

A 2001-ben alakult amerikai My Chemical Romance 2013-as feloszlása után tavaly decemberben állt újra össze. 2020-ban turnéra indul, Ausztrália, Új-Zéland, Japán és az Egyesült Királyság mellett Sopronban is fellép. Az eddig négy stúdiólemezt készített csapatban Gerard Way énekel, Ray Toro és Frank Iero gitározik, Mikey Way játszik basszusgitáron, a turnén Jarrod Alexander dobol.

A tavaly új lemezt (Amo) megjelentetett brit Bring Me The Horizon 2014-ben már járt a VOLT-on, 2016-ban a Szigeten is. A grindcore, death metal és emo alapokból építkező, eddig hatalbumos csapat tizenhat éve létezik, a Bring Me The Horizonban Oliver Sykes énekel, Lee Malia gitározik, Matt Kean basszusgitározik, Matt Nicholls dobol, Jordan Fish pedig a billentyűs hangszereket kezeli.

Szintén jön a VOLT-ra a modern amerikai punk rock alapcsapata, a Dexter Holland által vezetett Offspring. Az 1984-ban Kaliforniában alakult zenekar eddig mintegy 40 millió lemezt adott el világszerte. Az áttörést 1994-ben a Smash című album hozta meg, a négy évvel későbbi Americanából 15 millió fogyott. Az Offspring először 2008-ban járt a VOLT-on, később játszott a Szigeten és a Fezenen is.

A hazai élvonal képviseletében ad koncertet az idei VOLT-on a Tankcsapda, a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Kowlasky meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, az Irie Maffia, az AWS és a Supernem.

A szervezők már korábban bejelentették Lenny Kravitz, Marshmello, a Pretty Reckless és Yungblud fellépését a fesztiválon.

Kép: https://www.facebook.com/VOLTFesztival/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés