bezár
 

film

2020. 02. 12.
Rekordszámú nevezés a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú nevezés a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon Ötszáznál is több nevezés érkezett a kilencven éve született, Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztiválra - tájékoztatta a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. az MTI-t.

A közlemény szerint az előzsűri 67 nagyjátékfilm, 430 kisjátékfilm és 41 kísérleti film közül választja ki azokat az alkotásokat, melyek szerepelnek majd a versenyprogramban.

A legtöbb nevezés Spanyolországból, Mexikóból, Amerikából, Belgiumból, Németországból, Oroszországból és természetesen Magyarországról érkezett. A közelmúltban bemutatott magyar alkotások szinte mindegyikét nevezték az operatőrfesztiválra.

A fesztivált évről-évre azzal a szándékkal szervezik meg, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, s egyúttal lehetőséget teremtsen fiatal filmesek bemutatkozására.

A 4. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált május 26-30. között tartják Szegeden a frissen felújított műemlék palotában, a száz éve megnyitott Belvárosi Moziban.

A fesztiválon hagyományosan egy életműdíjat is átadnak. Az elismerést eddig Ragályi Elemérnek, Kende Jánosnak ítélte a szakmai zsűri, idén Máthé Tibor kapja Popovits Lőrinc szobrászművész kisplasztikáját.

Kép: artmoziegyesület.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés