bezár
 

színház

2020. 02. 25.
Tarr Béla színpadi adaptációja a Trafóban
Február 27-én, csütörtökön tart premiert az Orlai Produkciós Iroda
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tarr Béla színpadi adaptációja a Trafóban Tarr Béla Családi tűzfészek című, 1977-ben forgatott filmjének színpadi adaptációját mutatják be a Trafó - Kortárs Művészetek Házában; az Orlai Produkciós Iroda következő premierjét február 27-től láthatja a közönség - közölte az MTI.

Az előadásban Péter Kata, Gyabronka József, Schruff Milán, Hernádi Judit, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Török-Illyés Orsolya és Nagy Norbert látható. Tarr Béla filmjének színpadi adaptációját Garai Judit dramaturg és Pass Andrea, a produkció rendezője készítette. A jelmezeket Pető Kata, a díszletet Bobor Ágnes tervezte, a zene Iszlai József munkája.

Szkéné színház

A Családi tűzfészek alkotói aktuális problémát dolgoznak fel, egy mikroközösség életét vizsgálják - olvasható az Orlai Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Lakáshiány, Paks, népesedéspolitika, a rendszernek való kiszolgáltatottság, kilakoltatások és egy összetört Kádár-címer, amit precízen, mintha meg sem történt volna, össze kell ragasztani" - idézik fel a közleményben a 22 éves Tarr Béla első filmjének motívumait.

Mint írják, Tarr Béla komolyabb filmes előképzettség és referencia nélkül forgatta le első mozifilmjét, bár a főszereplő házaspárról - akik a való életben is férj és feleség voltak - korábban már készített egy 8 mm-es rövidfilmet a lakáshelyzet kapcsán.

Mint felidézik, a film megkapta a magyar filmkritikusok díját, a legjobb elsőfilmes rendezés és a legjobb operatőr kategóriákban is a legjobbnak bizonyult, a mannheimi filmfesztiválon pedig nagydíjjal ismerték el. Moziban mintegy húszezren látták, majd a televízió is műsorra tűzte.

A színházi előadás a Trafó, az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció együttműködésében jött létre.
Szereposztás: Péter Kata, Gyabronka József, Schruff Milán, Hernádi Judit, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Török-Illyés Orsolya, Nagy Norbert
Jelmez: Pető Kata. Díszlet: Bobor Ágnes. Zene: Iszlai József. Operatőr: Bántó Csaba. Fény: Hlinka Móni. Video- hang: Bredán Máté/ Varga Vince. Színpadmester: Hódosy Tamás. Rendezőasszisztens: Szakács Zsuzsa. Dramaturg: Garai Judit. Rendező: Pass Andrea. Producer: Orlai Tibor

(fotó:Port.hu)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés