bezár
 

színház

2020. 02. 25.
Tarr Béla színpadi adaptációja a Trafóban
Február 27-én, csütörtökön tart premiert az Orlai Produkciós Iroda
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tarr Béla színpadi adaptációja a Trafóban Tarr Béla Családi tűzfészek című, 1977-ben forgatott filmjének színpadi adaptációját mutatják be a Trafó - Kortárs Művészetek Házában; az Orlai Produkciós Iroda következő premierjét február 27-től láthatja a közönség - közölte az MTI.

Az előadásban Péter Kata, Gyabronka József, Schruff Milán, Hernádi Judit, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Török-Illyés Orsolya és Nagy Norbert látható. Tarr Béla filmjének színpadi adaptációját Garai Judit dramaturg és Pass Andrea, a produkció rendezője készítette. A jelmezeket Pető Kata, a díszletet Bobor Ágnes tervezte, a zene Iszlai József munkája.

Szkéné színház

A Családi tűzfészek alkotói aktuális problémát dolgoznak fel, egy mikroközösség életét vizsgálják - olvasható az Orlai Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Lakáshiány, Paks, népesedéspolitika, a rendszernek való kiszolgáltatottság, kilakoltatások és egy összetört Kádár-címer, amit precízen, mintha meg sem történt volna, össze kell ragasztani" - idézik fel a közleményben a 22 éves Tarr Béla első filmjének motívumait.

Mint írják, Tarr Béla komolyabb filmes előképzettség és referencia nélkül forgatta le első mozifilmjét, bár a főszereplő házaspárról - akik a való életben is férj és feleség voltak - korábban már készített egy 8 mm-es rövidfilmet a lakáshelyzet kapcsán.

Mint felidézik, a film megkapta a magyar filmkritikusok díját, a legjobb elsőfilmes rendezés és a legjobb operatőr kategóriákban is a legjobbnak bizonyult, a mannheimi filmfesztiválon pedig nagydíjjal ismerték el. Moziban mintegy húszezren látták, majd a televízió is műsorra tűzte.

A színházi előadás a Trafó, az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció együttműködésében jött létre.
Szereposztás: Péter Kata, Gyabronka József, Schruff Milán, Hernádi Judit, Pataki Ferenc, Ullmann Mónika, Török-Illyés Orsolya, Nagy Norbert
Jelmez: Pető Kata. Díszlet: Bobor Ágnes. Zene: Iszlai József. Operatőr: Bántó Csaba. Fény: Hlinka Móni. Video- hang: Bredán Máté/ Varga Vince. Színpadmester: Hódosy Tamás. Rendezőasszisztens: Szakács Zsuzsa. Dramaturg: Garai Judit. Rendező: Pass Andrea. Producer: Orlai Tibor

(fotó:Port.hu)

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

színház

Akinek közönsége van, felelősséggel tartozik érte Akinek közönsége van, felelősséggel tartozik érte
Az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál első videóbeszélgetéséről
színház

Audiovizuális színházélmény mindenkinek Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra
színház

Fiatal alkotók és a kreativitás színháza Fiatal alkotók és a kreativitás színháza
FACT a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2020. február 6-9.
színház

Ódon szöveg, modern látvány: mit kezdjünk ma Bánkkal? Ódon szöveg, modern látvány: mit kezdjünk ma Bánkkal?
Katona József Bánk bánja a Kamrában

Más művészeti ágakról

gyerek

Rendhagyó gyerekirodalmi videókritika-sorozat indul
Meseterasz – A gyerekirodalomra tekintettel
art&design

Pluszt adni a történetekhez Pluszt adni a történetekhez
Interjú Futaki Attila képregényrajzolóval a képregény műfajról, az alkotás folyamatáról, a különböző műfajok viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés