bezár
 

film

2020. 03. 04.
A Magyar Filmdíj győztesei a Veszprém–Balaton Filmpikniken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Filmdíj győztesei a Veszprém–Balaton Filmpikniken Június közepén a Veszprém–Balaton Filmpikniken is láthatóak lesznek a Magyar Mozgókép Szemle legjobbjai.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében megvalósuló Veszprém–Balaton Filmpikniken kezdeményezés azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, európai láthatósága növekedjen.

Veszprémben és Balatonfüreden a rendhagyó vízparti és városi helyszínekre tervezett szabadtéri vetítések célja, hogy eredeti és hangulatos keretek között jelenítsék meg az évad legjobb hazai filmjeit. A tervek szerint közönségtalálkozók, zenei és gasztronómiai programok is színesítik majd a Filmpiknik kínálatát. 

A honi mozgóképgyártás éves seregszemléjének új helyszínválasztása a Veszprém–Balaton EKF program, a Nemzeti Film Intézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből született.

A Veszprém–Balaton Filmpikniken helyszín és időpontválasztása azt a célt szolgálja, hogy a szakma és a közönség a kora nyári, pezsgő Balatonon nézzen magyar filmeket, találkozzon magyar sztárokkal és filmkészítőkkel, ott fedezzen fel vagy nézzen újra kortárs és klasszikus remekműveket, közönségfilmeket, filmcsemegéket.

„A filmes szakma a '90-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést. A film és mozgóképművészet fontos eleme programunknak, szeretnénk minél vonzóbb közeget biztosítani a magyar mozgóképes szakma és a közönség számára. Tesszük ezt nem utolsósorban infrastrukturális fejlesztésekkel, mint például majdan egy új művészmozi megnyitásával is” – mondta Can Togay János, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója és Muszatics Péter, a Filmpiknik művészeti igazgatója.

Fotó: Gyana Dániel

Forrás: Veszprém–Balaton Filmpiknik sajtóinformáció

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Louis-Julien Petit: A láthatatlanok
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
70. Berlinale, február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

színház

Színház a koronav végén (3) Színház a koronav végén (3)
Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház*
irodalom

Agyadra megy az irodalom Agyadra megy az irodalom
Nézzünk bizakodva a múltba! – Alternatív Trianon. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Fehér Renátó. Cser Kiadó, 2020.
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés