bezár
 

film

2020. 03. 09.
Halász Glória az EPOS nemzetközi filmfesztivál zsűrijében
Három tánc című rendezését március 14-én vetítik a Tel-avivi Művészeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Halász Glória az EPOS nemzetközi filmfesztivál zsűrijében A Három tánc című dokumentumfilmet március 14-én vetítik az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett EPOS International Art Film Festival keretében Tel-Avivban, Izraelben. Halász Glória, a film rendezője az izraeli versenyprogram zsűritagjaként kapott meghívást a fesztiválra. A vetítések helyszíne a Tel Aviv Museum of Art lesz, ahol a világ egyik legjelentősebb modern művészeti gyűjteménye található.

A Három tánc korábban látható volt a Dance on Camera Festivalon a New York-i Lincoln Centerben, az Asolo Art Film Festival keretében Olaszországban, a GZDOC Guangzhou International Documentary Film Festivalon Kínában és a Dance Camera West-en Los Angelesben.

Az egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balett művésszé válásig vezető utat (kritikánk a filmről itt olvasható). Miközben a tíz éves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, akinek Rupa butikja (kritikánk a filmről itt olvasható) című filmje elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban, forgalmazója a neves francia AB International Distribution. (A prae.hu Külföldön Sikeres Magyar Művészek kutatási projektjének keretein belül Halász Glóriával készült interjú itt olvasható.)

További információk a fesztivál honlapján.

Forrás, fotó: Három tánc sajtóinformáció – Filmfabriq

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
Berlinale, 2020. február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés