bezár
 

film

2020. 03. 09.
Halász Glória az EPOS nemzetközi filmfesztivál zsűrijében
Három tánc című rendezését március 14-én vetítik a Tel-avivi Művészeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Halász Glória az EPOS nemzetközi filmfesztivál zsűrijében A Három tánc című dokumentumfilmet március 14-én vetítik az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett EPOS International Art Film Festival keretében Tel-Avivban, Izraelben. Halász Glória, a film rendezője az izraeli versenyprogram zsűritagjaként kapott meghívást a fesztiválra. A vetítések helyszíne a Tel Aviv Museum of Art lesz, ahol a világ egyik legjelentősebb modern művészeti gyűjteménye található.

A Három tánc korábban látható volt a Dance on Camera Festivalon a New York-i Lincoln Centerben, az Asolo Art Film Festival keretében Olaszországban, a GZDOC Guangzhou International Documentary Film Festivalon Kínában és a Dance Camera West-en Los Angelesben.

Az egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balett művésszé válásig vezető utat (kritikánk a filmről itt olvasható). Miközben a tíz éves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, akinek Rupa butikja (kritikánk a filmről itt olvasható) című filmje elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban, forgalmazója a neves francia AB International Distribution. (A prae.hu Külföldön Sikeres Magyar Művészek kutatási projektjének keretein belül Halász Glóriával készült interjú itt olvasható.)

További információk a fesztivál honlapján.

Forrás, fotó: Három tánc sajtóinformáció – Filmfabriq

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés