bezár
 

színház

2020. 04. 14.
Elmarad az Avignoni Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elmarad az Avignoni Fesztivál Elmarad júliusban az Avignoni Fesztivál - jelentették be hétfő este a világ leghíresebb színházi találkozójának szervezői, néhány órával azután, hogy Emmanuel Macron francia államfő május 11-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat, valamint jelezte, hogy fesztiválokat és egyéb tömegrendezvényeket legalább július közepéig nem lehet rendezni.

A körülmények mostantól nem adottak ahhoz, hogy megrendezzük a 74. fesztivált - írta közleményében Olivier Py fesztiváligazgató.

Szkéné színház

Az Avignoni Fesztivált eredetileg július 3. és 23. között rendezték volna meg.

Bíztunk egészen addig, amíg lehetett, de a helyzet most más forgatókönyvet diktál. Mostantól az a feladatunk, hogy megőrizzük és kitaláljuk az Avignoni Fesztivál jövőjét - tette hozzá az igazgató.

A fesztivál három hetében mintegy 700 ezer érdeklődőt vonzó rendezvénynek köszönhetően Avignon nyaranta a színház fővárosává válik, mindenekelőtt az 1500 előadást felvonultató Off fesztivál miatt, amelynek produkciói a kisváros mintegy kétszáz helyszínén láthatók.
A fesztivál évente 100 millió eurós bevételt jelent a dél-franciaországi városnak, ebből az In fesztivál 25 millió eurót termel. Ez utóbbi mintegy 13 millió eurós költségvetésének 57 százaléka állami támogatásból, 43 százaléka pedig saját bevételekből származik.

A két rendezvény egymástól független, de párhuzamosan zajlik.

Az Off fesztivál vezetője, Pierre Beffeyte azt mondta az AFP hírügynökség megkeresésére, hogy tudomásul vette Emmanuel Macron bejelentését, valamint az In fesztivál közleményét, és keddre összehívta a fesztivál igazgatótanácsát.

Az 1947-es megalapítása óta a fesztivált csak egyszer, 2003-ban, a szerződéses munkatársak sztrájkja miatt törölték.

A kultúra számára a következő hónapok nehezek lesznek. A kulturális minisztérium aktív marad, és a kulturális élet minden szereplőjét támogatja, beindítjuk az Emmanuel Macron által bejelentett külön mentőcsomagot - írta hétfő este a Twitteren Franck Riester kulturális miniszter.

A cannes-i filmfesztivál már márciusban jelezte, hogy a tervezett időpontban, május 12. és 23. között nem tartják meg a rendezvényt, de fenntartják annak a lehetőségét, hogy június végén vagy július elején rendezik meg a seregszemlét. Jóllehet a cannes-i szervezők egyelőre még nem reagáltak az államfő bejelentésére, feltételezhető, hogy a világ egyik legjelentősebb filmes találkozója is elmarad idén nyáron a francia riviérián.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből

Más művészeti ágakról

irodalom

Berendezkedni az örökké tartó bizonytalanságra Berendezkedni az örökké tartó bizonytalanságra
Kertész Erzsi Az átutazó című könyvének bemutatója
gyerek

A világ legelső története A világ legelső története
Interjú Catarina Sobrallal, a Hihetetlen szerzőjével
Halmai Tamás Kint lények járnak című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés