bezár
 

zene

2020. 05. 22.
Randy Brecker lép fel augusztus 20-án a Paloznaki Jazzpikniken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Randy Brecker lép fel augusztus 20-án a Paloznaki Jazzpikniken Randy Brecker trombitás lép fel a nyitónapon a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet az idén új időpontban, augusztus 20. és 22. között rendeznek meg a Balaton-felvidéken.

Augusztus 20-án, csütörtökön a magyar dzsessz napját ünnepeli a Jazzpiknik az idén 30 éves Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben, ez alkalomból a Finucci Bros Quartet a hatszoros Grammy-díjas Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon. Augusztus 21-én Jamie Winchester gitáros-énekes és Candy Dulfer holland szaxofonos, másnap Zséda, Mario Biondi és az MF Robots lép fel.

Randy Brecker több mint öt évtizede van a pályán. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder és Bruce Springsteen. Augusztus 20-án emellett az egykori Fortuna hangulatát hozza el ismét Dan von Schulz.

A Jazzpiknik második napján a nagyszínpadon az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band játszik, majd Candy Dulfer lép színpadra. Dulfer zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, és olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum.

A szombati záróestet Zséda nyitja meg ismert világslágerekkel, swing és dzsessz klasszikusokkal. Az este a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes szicíliai származású énekes, Mario Biondi koncertjével folytatódik, aki már második alkalommal jár a Jazzpikniken. Az énekes a dzsessz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban.

Az est zárásaként az MF Robots lép fel. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Buble, Craig David vagy a tavaly Paloznakon is fellépő Rick Astley vokalistájaként ismerhet a közönség.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Az idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. Az eddig bejelentett művészek mellett a további fellépőkkel folynak az egyeztetések, a szervezők folyamatos tájékoztatást adnak a következő hetekben. A teljes fellépői lista közzétételét követően jelentkeznek további részletekkel az új időponttal kapcsolatos jegyvisszaváltásról.

Képek: Wikipédia, Paloznaki Jazzpiknik

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról

Más művészeti ágakról

színház

Nyuszi a kalapból Nyuszi a kalapból
Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásáról
Interjú Jancsó Dávid vágóval karrierválasztásról, a vágó megítéléséről és a tudatosság szerepéről
színház

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés