bezár
 

film

2020. 06. 08.
A Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában Klingl Béla ReMake című kisfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az A-kategóriás nemzetközi animációs fesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepel Klingl Béla ReMake című kisfilmje, amely gyurmát idéző számítógépes animációs technikával készült.

Az animációs rövidfilm egy emberöltőt kísér végig pár percbe és csupán egy snittbe sűrítve. A főszereplő életvonala teljes ívet zár be, a születéstől az öregkorig, halálig és talán még tovább. Az egyszereplős filmben valójában több szereplőt látunk, főhősünk időben eltolt – idősebb és fiatalabb – másolatait, akik életszakaszuk egy másik pontjáról szemlélik az eseményeket – áll a film ismertetőjében.

A ReMake előzetese

A KGB Stúdió gyártásában készült kisfilmet tavaly a legszínvonalasabb képi formanyelvért és a legjobb animációs munkáért járó díjjal jutalmazták a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, és a szintén neves brazil Anima Mundi animációs filmfesztiválon volt a világpremierje.

A 18. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivált augusztus 20. és 24. között rendezik meg, idén közönség nélkül. A fesztivál versenyprogramjában szerepel Ulrich Gábor Dűne című alkotása is.

Képkockák, trailer, forrás: KGB Stúdió

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Spike Lee: Az 5 bajtárs
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform
Todd Haynes: Sötét vizeken
70. Berlinale, 2020. február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés