bezár
 

film

2020. 06. 08.
A Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában Klingl Béla ReMake című kisfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az A-kategóriás nemzetközi animációs fesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepel Klingl Béla ReMake című kisfilmje, amely gyurmát idéző számítógépes animációs technikával készült.

Az animációs rövidfilm egy emberöltőt kísér végig pár percbe és csupán egy snittbe sűrítve. A főszereplő életvonala teljes ívet zár be, a születéstől az öregkorig, halálig és talán még tovább. Az egyszereplős filmben valójában több szereplőt látunk, főhősünk időben eltolt – idősebb és fiatalabb – másolatait, akik életszakaszuk egy másik pontjáról szemlélik az eseményeket – áll a film ismertetőjében.

A ReMake előzetese

A KGB Stúdió gyártásában készült kisfilmet tavaly a legszínvonalasabb képi formanyelvért és a legjobb animációs munkáért járó díjjal jutalmazták a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, és a szintén neves brazil Anima Mundi animációs filmfesztiválon volt a világpremierje.

A 18. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivált augusztus 20. és 24. között rendezik meg, idén közönség nélkül. A fesztivál versenyprogramjában szerepel Ulrich Gábor Dűne című alkotása is.

Képkockák, trailer, forrás: KGB Stúdió

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés