bezár
 

színház

2020. 09. 01.
Átadták a Lábán Rudolf- és a Halász Péter-díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a Lábán Rudolf- és a Halász Péter-díjakat A Táp Színház A Menedék című produkciójával és a Mögöttes hangok zaja című tárlat megnyitójával kezdődik pénteken a Trafó - Kortárs Művészetek Háza 2020/2021-es évada.

Szeptemberben hét premier, két koncert és egy kiállítás várja az érdeklődőket - mondta el Barda Beáta ügyvezető igazgató az évadot bemutató hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

Szkéné színház

Az évad programjai között újcirkuszi, színházi és táncprodukciók, koncertek, performansz, beszélgetések és filmvetítés is szerepel.

A közönség megtekintheti mások mellett a Tünet Együttes, a Dollár Papa Gyermekei, a Compagnie 111 és Kalle Nio előadását, fellép a Mordái és a Compagnie XY. A Mögöttes hangok zaja című tárlaton Lawrence Abu Hamdan, Andreas Fogarasi, Roman Stetina és Imogen Stidworthy munkái láthatók.

Haraszti Zsolt technikai igazgató elmondta: idén nyáron megkapták a használatbavételi engedélyt a mintegy 190 négyzetméter alapterületű új terekre, akadálymentesített mosdóval és raktárterületettel is bővült az intézmény, akadálymentesen megközelíthető vált a büfé, nagyobb lett a ruhatár, az emeleten 40 négyzetmétere kisterem, az épület tetején pedig zöldtető létesült. A beruházás önerőből valósult meg - tette hozzá.

A sajtótájékoztató után átadták a magyar kortárstánc legjobbjainak elismerésére alapított Lábán Rudolf-díjat és a Halász Péter-díjat. Lábán Rudolf-díjban részesült Cuhorka Emese és Molnár Csaba Mestermunka, valamint a Collective Dope és Jenna Jalonen BEAT - 'I just wish to feel you' című munkája, különdíjat ítéltek oda a Műhely Alapítványnak.

Halász Péter-díjban részesült a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház A boldog herceg című előadása , az I I T T H H O O N N Somló Dávidtól és Vass Imrétől, a K2 Színháztól a Karnevál, a Kertész utcai Shaxpeare-mosó az Örkény Színháztól, Cserne Klára Kő-kő-kő, valamint Igor és Ivan Buharov az Örök Szándékmező Hangolás című produkciója.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
színház

A szánalom és részvét világjárványa A szánalom és részvét világjárványa
Színház a karanténból: Kovács Dominik – Kovács Viktor: Cifra palota
Interjú Tompa Gáborral a különböző országokban szerzett tapasztalatairól, az oktatás és intézményvezetés örömeiről és nehézségeiről

Más művészeti ágakról

art&design

Disszidensek Disszidensek
A magyar performansz története 1966–2018 (3): Disszidens művészek: Altorjay, Szentjóby, Baksa-Soós, Halász, Kántor, Najmányi, Botond, Tót... (1967–79)
irodalom

Huszonegyedik #15 Huszonegyedik #15
A jövőből jövő lövő
Jacek Borcuch – Andrzej Dragan – Krzysztof Garbaczewski – Renata Gasiorowska – Pawel Lozinski, Jan P. Matuszynski –Tomek Popakul – Jerzy Skolimowski – Krzysztof Skonieczny – Malgorzata Szumowska – Mariusz Trelinski – Magnus von Horn – Anna Zamecka – Xawery Zulawski: Otthon
Fókuszban a női filmek és alkotók


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés