bezár
 

film

2020. 09. 28.
Átadták a legjobb 2019-es magyar filmelőzetesnek járó Arany Blende díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 25-én, pénteken este osztották ki először a magyar filmelőzeteseknek járó, Arany Blende névre keresztelt díjakat a budapesti Art+ Cinema moziban – tájékoztatta a prae.hu portált a díj alapítója, Köllő Killa. A zsűri legjobb előzetesnek járó díját A létezés eufóriája kapta, a közönség kedvence pedig az Apró mesék trailere lett.

„Az előzeteseknek fontos szerepe van a filmélményben, viszont a filmbemutatók után mostoha sorsra jutnak az emlékezetben. Az Arany Blende díj létrejötte tehát azért fontos, hogy ezek az alkotások évről évre adatbázisba rendeződjenek, és szakértő zsűri kiemelhesse a legjobbakat. Így idővel következtetéseket vonhatunk le trendekről, szándékokról, és arról is, hogyan gondolkodnak a filmpromócióval foglalkozó szakemberek a nézőkről” – magyarázta Köllő Killa, a díj alapítója. 

Köllő Killa alapító és Maros András zsűritag

A beérkezett 48 előzetes közül öt kapott díjat, melyeket a zsűri nevében Maros András adott át. Az elismerés mellett minden díjazott egy átfogó licensz-csomagot kapott a Zenebank.hu-tól, ami a következő trailerüket zeneileg lefedi. A díjazott előzetesek a következők:

  • Arany Blende 2020, Közönségdíj: Apró mesék (vágó: Hargittai László; kreatív vezető: Szász Attila)
  • Arany Blende 2020, Zsűri Fődíja: A létezés eufóriája (trailerproducer/vágó: Bedő Barna)
  • Arany Blende 2020, Zsűri Ezüst Blende díja: Drakulics elvtárs (trailerproducer/vágó: Duszka Péter Gábor; hangdizájner: Tőzsér Attila)
  • Arany Blende 2020, a Zsűri Bronz Blende díja: Déva (trailerproducer/vágó: Nagy V. Gergő; vágóasszisztens: Szalai Dani; hangmérnök: Terner Péter)
  • Zenebank.hu díja a legjobb zenéért és hangdizájnért: Foglyok (alkotók: Fehér Marcell és Deák Kristóf)

 

A díjátadó után egy rövid, retrospektív vetítéssel is készültek a szervezők, a magyar trailerek történetéből az 1940-es évektől napjainkig. Az NFI – Filmarchívum a ‘80-as évekig igazi különlegességeket ásott elő az alkalomra, amiket talán csak a készítés évében láthattak utoljára nézők.

Képek forrása: Arany Blende díjátadó: Czirják Pál; Arany Blende Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés