bezár
 

film

2020. 09. 28.
Átadták a legjobb 2019-es magyar filmelőzetesnek járó Arany Blende díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 25-én, pénteken este osztották ki először a magyar filmelőzeteseknek járó, Arany Blende névre keresztelt díjakat a budapesti Art+ Cinema moziban – tájékoztatta a prae.hu portált a díj alapítója, Köllő Killa. A zsűri legjobb előzetesnek járó díját A létezés eufóriája kapta, a közönség kedvence pedig az Apró mesék trailere lett.

„Az előzeteseknek fontos szerepe van a filmélményben, viszont a filmbemutatók után mostoha sorsra jutnak az emlékezetben. Az Arany Blende díj létrejötte tehát azért fontos, hogy ezek az alkotások évről évre adatbázisba rendeződjenek, és szakértő zsűri kiemelhesse a legjobbakat. Így idővel következtetéseket vonhatunk le trendekről, szándékokról, és arról is, hogyan gondolkodnak a filmpromócióval foglalkozó szakemberek a nézőkről” – magyarázta Köllő Killa, a díj alapítója. 

Köllő Killa alapító és Maros András zsűritag

A beérkezett 48 előzetes közül öt kapott díjat, melyeket a zsűri nevében Maros András adott át. Az elismerés mellett minden díjazott egy átfogó licensz-csomagot kapott a Zenebank.hu-tól, ami a következő trailerüket zeneileg lefedi. A díjazott előzetesek a következők:

  • Arany Blende 2020, Közönségdíj: Apró mesék (vágó: Hargittai László; kreatív vezető: Szász Attila)
  • Arany Blende 2020, Zsűri Fődíja: A létezés eufóriája (trailerproducer/vágó: Bedő Barna)
  • Arany Blende 2020, Zsűri Ezüst Blende díja: Drakulics elvtárs (trailerproducer/vágó: Duszka Péter Gábor; hangdizájner: Tőzsér Attila)
  • Arany Blende 2020, a Zsűri Bronz Blende díja: Déva (trailerproducer/vágó: Nagy V. Gergő; vágóasszisztens: Szalai Dani; hangmérnök: Terner Péter)
  • Zenebank.hu díja a legjobb zenéért és hangdizájnért: Foglyok (alkotók: Fehér Marcell és Deák Kristóf)

 

A díjátadó után egy rövid, retrospektív vetítéssel is készültek a szervezők, a magyar trailerek történetéből az 1940-es évektől napjainkig. Az NFI – Filmarchívum a ‘80-as évekig igazi különlegességeket ásott elő az alkalomra, amiket talán csak a készítés évében láthattak utoljára nézők.

Képek forrása: Arany Blende díjátadó: Czirják Pál; Arany Blende Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

J Blakeson: Fontos vagy nekem
Zed Nelson The Street című filmje kapcsán
Dér Asia, Haragonics Sára: Anyáim története

Más művészeti ágakról

irodalom

Hálózat- és kultúrafogyasztás Hálózat- és kultúrafogyasztás
Kulturális iparágak, kánonok és filterbuborékok. Szerkesztette Bárány Tibor, Hamp Gábor és Hermann Veronika. Typotex kiadó, 2020.
irodalom

Amikor az igazságnak több arca van Amikor az igazságnak több arca van
Szvjatlana Alekszijevics: Nők a tűzvonalban, Helikon, 2020.
színház

Nehéz idők, nehéz emberek Nehéz idők, nehéz emberek
Andrew Bovell: Ha elállt az eső, Guelmino Sándor rendezésében
Shakespeare királyai képernyőn és filmvásznon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés