bezár
 

film

2020. 10. 15.
Ridley Scott Napóleon filmet forgat Joaquin Phoenixszel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ridley Scott Napóleon filmet forgat Joaquin Phoenixszel A Gladiátor után ismét együtt dolgozik Ridley Scott és Joaquin Phoenix, ugyanis a rendező az azóta Oscar-díj nyertes színészre bízta készülő Napóleonról szóló filmjének főszerepét. A Kitbag című film a 20th Century Filmstúdióban készül.

A film címe a "There is a general's staff hidden in every soldier's kitbag."  azaz "Minden katona zsákjában ott lapul egy marsallbot." idézetből származik. A film végigkíséri a hadvezér és császár életét, felemelkedését és bukását valamint bemutatja feleségéhez és egyetlen szerelméhez, Josephine-hez való viszonyát is. Scott Napóleon híres csatáit, rendkívüli stratégiai képességeit és töretlen hatalmi ambícióit is ábrázolja.

A forgatókönyvet az David Scarpa írja, aki Scott korábbi A világ összes pénze című filmjének forgatókönyvét is jegyezte. A producerek között Scott mellett Kevin Walsh is szerepel. A rendező éppen most fejezte be The Last Duel című filmjének forgatását, márciustól pedig Olaszországban kezdi Gucci című filmje felvételeit, a Kitbagre csak ezután kerül sor.

Kép forrása: IMDB
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Niki Caro: Mulan
Interjú Varga Veronika színésznővel a nyelv és a színész közötti térről, a hagyományos útról és arról, milyen két országban is otthon lenni
film

I. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórum I. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórum
Új időpontban, meghosszabbított határidővel!
Pablo Larraín: Ema

Más művészeti ágakról

Háttérinterjú Böröcz Balázzsal, a Pilvax Studio alapító-vezetőjével arculattervezésről, művészetmenedzsmentről, vizuális kommunikációról
irodalom

A szerelmi líra reformja A szerelmi líra reformja
Oravecz Imre: 1972. szeptember, Magvető Kiadó, 2020
irodalom

Szilánkok a Kaleidoszkópban Szilánkok a Kaleidoszkópban
A MINEK Kollektíva és a Halszájoptika közös estjéről
színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés