bezár
 

film

2020. 10. 15.
Ridley Scott Napóleon filmet forgat Joaquin Phoenixszel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ridley Scott Napóleon filmet forgat Joaquin Phoenixszel A Gladiátor után ismét együtt dolgozik Ridley Scott és Joaquin Phoenix, ugyanis a rendező az azóta Oscar-díj nyertes színészre bízta készülő Napóleonról szóló filmjének főszerepét. A Kitbag című film a 20th Century Filmstúdióban készül.

A film címe a "There is a general's staff hidden in every soldier's kitbag."  azaz "Minden katona zsákjában ott lapul egy marsallbot." idézetből származik. A film végigkíséri a hadvezér és császár életét, felemelkedését és bukását valamint bemutatja feleségéhez és egyetlen szerelméhez, Josephine-hez való viszonyát is. Scott Napóleon híres csatáit, rendkívüli stratégiai képességeit és töretlen hatalmi ambícióit is ábrázolja.

A forgatókönyvet az David Scarpa írja, aki Scott korábbi A világ összes pénze című filmjének forgatókönyvét is jegyezte. A producerek között Scott mellett Kevin Walsh is szerepel. A rendező éppen most fejezte be The Last Duel című filmjének forgatását, márciustól pedig Olaszországban kezdi Gucci című filmje felvételeit, a Kitbagre csak ezután kerül sor.

Kép forrása: IMDB
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés