bezár
 

zene

2020. 10. 15.
Öt ősbemutató hangzik el a Studio5 koncertjén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt ősbemutató hangzik el a Studio5 koncertjén Öt ősbemutató hangzik el a Studio5 zeneszerzőcsoport Quodlibet című koncertjén szombaton a budapesti Godot Kortárs Művészeti Intézetben. A Quodlibet latin kifejezés, amelynek jelentése: ahogy tetszik. Olyan zeneművet jelöl, amelyben jól ismert dallamokat kombinál és sűrít össze az alkotója.

Bella Máté zeneszerző az M1 műsorában elmondta az alkotócsoportnak – Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor – ez a hetedik tematikus koncertje együtt, amelyet az új zene régi hangszerekkel szlogennel rendeznek meg, így a közönség olyan hangszereket hallhat, mint a viola da gamba, a szerpent és a csembaló. Az este folyamán megszólaló művek különböző kamaraformációkra készültek el. Az őt ősbemutatót egy szerző, Bartók Béla köti össze, mivel minden darab az ő műveire reflektál.

Studio5: Quodlibet

Virágh András Gábor elmondta, hogy azért is ígérkezik izgalmasnak az est, mert régi, azaz barokk hangszereken szólal meg a mai zene, így ők maguk is kíváncsiak, hogy az egyes zeneművek hogyan működnek a régi hangszereken, másrészt arra is, hogy az öt zenemű egymás után hogyan hat koncertélményként. A koncerten Szentpáli Roland Barbaro, Bella Máté Fons (Forrás), Kutrik Bence Magis Gratis (Szabadabban), Virágh András Gábor Canticum avium (Madarak éneke) és Solti Árpád Noktaberrationes (Noktaberrációk) című darabja hangzik el.

A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

Képek forrása:  Studio5 Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés